Haberler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran ve Genel Sekreter Tamaylıgil ile bazı milletvekilleri, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Mustafa Ali Tombul ile Filistinli Lobna Allami'yi ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile bazı milletvekilleri, Gezi Parkı odaklı olaylarda yaralanan Mustafa Ali Tombul ile Filistinli Lobna Allami'yi, tedavi gördükleri Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Oran ve Tamaylıgil ile CHP İstanbul milletvekilleri Sedef Küçük, Faik Tunay ve Ayşe Eser Danışoğlu ile İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, hastaneye gelerek Tombul ve Allami'nin aileleri ve doktorlarıyla görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tombul'un "ölüm kalım savaşı" verdiğini söyledi.

Tombul'un ailesinin ve sevenlerinin dua ettiğini dile getiren Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devletin görevi, iktidarın görevi; vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak olmalı. İnsanları gözaltına aldıkları zaman polis araçlarına dikkat ederseniz üzerinde 'Halk için emniyet, adalet için hizmet' yazıyor. Böyle adalet olur mu? Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Biz burada siyaset yapmak istemiyoruz. Ramazan günü ve hastane burası. Bütün olan bitenin tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Bu olayın suçlularını adaletin önüne çıkarmak için mücadele vereceğiz."

TMMOB ziyareti

Oran ve Tamaylıgil ile milletvekilleri, daha sonra Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni  (TMMOB) ziyaret ederek, Taksim Dayanışması üyeleri ve TMMOB yetkilileriyle görüştü.

Ziyarette konuşan Oran, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin temeli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buradaki yöneticiler halk içinden seçilerek gelir. Görevlerini yaparken de halkın çıkarları ve refahı için çalışırlar. Taksim Dayanışması içindeki meslek odalarına baktığımız zaman, 7 meslek odasının toplam üye sayısı 1 milyon. Çok büyük bir temsiliyete sahip bir yapı. Bunların yapıları da işleyişleri de hukukidir. Bütün bunları dikkate almamak, bunları etkisiz kılmak, demokrasiyi rafa kaldırmak oluyor."

Oran, "Tabii ki sandık herşeydir ama sadece sandık herşey değildir" diyerek, sandıktan çıkan sonucun çok önemli olduğunu ama o iktidara oy vermeyenlerin de görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, "Gezi Parkı; çekilen sıkıntılara, acılara rağmen ki TMMOB'deki yönetici arkadaşlarımız bunun mağduriyetini birebir yaşıyorlar, kendilerine geçmiş olsun da diyorum ama yaptıklarından ötürü tebrik de ediyorum, halkın uyanışı, demokrasiye sahip çıkması noktasında bize ve Türkiye'ye umut vermiştir" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

mustafa ali istanbul taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title