Haberler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak."Eğer samimi iseniz, o zaman halkın tepki gösterdiği, STK'ların yargıya götürdüğü 3.köprü, 3.havaalanı, Kanal İstanbul, Galataport için de İstanbul halkına sorun".

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak:

"Eğer samimi iseniz, o zaman halkın tepki gösterdiği, STK'ların yargıya götürdüğü 3. köprü, 3. havaalanı, Kanal İstanbul, Galataport için de İstanbul halkına sorun"

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı için "kendi seçip atadığı" heyetle görüştüğünü iddia ederek, görüşme sonrası yapılan  "referandum" açıklamasının ise samimiyetsizlik örneği olduğunu öne sürdü.

Projeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı olduğunu ifade eden Toprak, "Yargı kararı ortadayken şimdi referandum diyorsunuz. Eğer samimiyseniz, o zaman halkın tepki gösterdiği, STK'ların yargıya götürdüğü 3. köprü, 3. havaalanı, Kanal İstanbul, Galataport için de İstanbul halkına sorun. Akkuyu ve Sinop Nükleer santralları için Mersin ve Sinop halkına sorun. Tabiatı Koruma Kanunu, Su Kanunu için de halka sorun"  görüşüne yer verdi.

Toprak, Avrupa Parlamentosu ile Almanya Parlamentosu Bundestag'ın Türkiye ve Taksim Gezi Parkı ile ilgili özel oturumlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye'nin tüm dünyada itibar ve irtifa kaybettiğini" savundu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title