Haberler

Gezgin Bisikletçiler"Den Sahil Temizliği

Bisikletli Gezginler Derneği üyesi bir grup, deniz ve kıyı temizliği etkinliği düzenledi.

Bisikletli Gezginler Derneği üyesi bir grup, deniz ve kıyı temizliği etkinliği düzenledi.

Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir, yaptığı açıklamada, derneğe üye 7 kişinin bisikletleriyle Silifke ilçesine bağlı Boğsak Mahallesi'ndeki koya giderek sahili temizlediklerini söyledi.

Dernek üyelerinin, her hafta sonu çıktıkları gezi esnasında turizmin en yoğun olduğu bölgelerde çevre temizliği yaptıklarını ifade eden Özenir, daha önce Akdeniz'in en güzel koylarından olan Narlıkuyu Mahallesi'ndeki Akyar bölgesinde temizlik yaptıklarını belirtti.

Özenir, dernek olarak bugüne kadar birçok yerde çevre temizliği çalışması yaptıklarını kaydetti.

Boğsak koyunun güzelliği karşısında büyülendiklerini vurgulayan Özenir, şöyle devam etti:

"Sahilin kullanıcılar tarafından sıkça kirletilmesinden rahatsız oluyoruz. Derneğin sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında sahilin batı kısmını iki gün boyunca temizledik. Bu etkinliğimize bazı tatilcilerin de destek vermeleri bizleri sevindirdi. Dernek olarak bisikletlerimizle hem spor yapıyoruz hem de sahillerimizi temizleyerek insanlarda alışkanlık oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Her hafta sonu 210 kilometre pedal çevirip bir taraftan spor yaparken  diğer yandan da çevremizdeki ve özellikle de turizm sezonunda kirletilen sahillerimizde çevre temizliği yapıyoruz." - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Narlıkuyu Akdeniz Silifke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title