Haberler

Gergedan Böceği Toplamak ve Satmak Suç Sayılacak

Güncelleme:

Yurt dışında "90 bin dolara satılıyor" haberlerinin ardından vatandaşlar tarafından toplanan gergedan böceklerinin toplatılması ve satılması suç sayılacak.

Zonguldak Merkez ve Alaplı ilçelerinde vatandaşlar tarafından bulunan gergedan böcekleri, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından doğaya salındı.

Vatandaşlar tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen gergedan böcekleri, Şube Müdürlüğü'nce tabiata salındı.

GERGEDAN BÖCEĞİYLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Gergedan böcekleri, yumurtalarını çürümekte olan bitkilere bırakır, larvaları 3-4 yıllık bir gelişimden sonra erginleşir ve bahar başında ortaya çıkmaya başlar. Sonbahara kadar hayatta kalır ve yumurtalarını bırakarak kıştan önce ölürler.



Türkiye veya dünya çapında nesillerinin tehlike altında olduğuna dair bir bilgi olmayan gergedan böcekleri, İngiltere hariç bütün Avrupa, Türkiye, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya'da Pakistan'a kadar geniş bir coğrafyada görülür. Geceleri aktif olan gergedan böcekleri, çürümekte olan bitki artıklarıyla beslenir. Bu böcek türünün, düşünüldüğü gibi koleksiyoncuların çok rağbet ettiği ve bu yüzden binlerce dolar değeri olan bir böcek türü olmadığı ortaya çıktı.

TOPLANMASI VE SATILMASI SUÇ

Ekolojik dengenin, biyolojik zenginliğin korunması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından büyük önem arz eden gergedan böceklerinin toplanması ve satılması ise biyokaçakçılık kapsamında suç sayılırken, cezai yaptırımları olduğu da bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Merkez Türkiye Alaplı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500

Yorumlar (5)

EMİNE:

Önceki haberi yapanda sizsiniz yalanlayanda.

9
0
yanıtYanıtla
Zaza Kürdü:

Millet nelerle uğraşıyor ya eskiden altın ararlardı şimdi böcek peşinde koşuyorlar böceklerde ellerinde patladı iyi oldu

8
0
yanıtYanıtla
abizer:

ulan aziz nesinin sozleri tam bir gercekmis ulan o bocegi kim ne yapacak yakalayan yandi diyor ulan ulkede yargimi varda yandi 17 ve 25 hirsizliklari ortada adaleten anlayan savci hakmi birakti hashasiler hirsizliklari kapatmak icin

3
0
yanıtYanıtla
proton64:

Aranan böcek gergedan böceği değil, geyik boynuzlu böcek. Değerli kılan ise bu böceğin japonyada bir çizgi filim karakterinin baş rol oyuncusu olması. bu nedenledirki alırsa bu böceği laponlar alır.

1
0
yanıtYanıtla
ilgincMobil-ANDROID:

taylandda heryerde var bunlardan toplayan gormedim para etse taylilar toplar .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title