Haberler

Gerem: Din, Dil, Irk Gözetmeksizin Yardım Ediyoruz

Güncelleme:

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem "Viranşehir'e gelen Ezidilere yardım ediyoruz ve yardım etmeye de devam edeceğiz"dedi.

Dünya Rabia Günü'yle ilgili konuşan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem Suriye'ye, Filistin'e ve son olarak da Viranşehir'e gelen Ezidilere yardım etmeye gayret ettiklerini söyledi. Gerem, "Bundan yaklaşık bir yıl önce Müslümanların kendi hür iradeleriyle, seçimle iş başına gelen Muhammed Mursi, askeri darbe ve katliam yapmak suretiyle, direniş göstermeyen, tamamen insani ve sivil kişilere karşı Rabia Meydanı'nda tanklarla, toplarla askeri cunda yönetime el koydu. Ve bugün özellikle Dünya Rabia Günü olarak ilan edildi. Biz de Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları olarak bu günü anmak, Mısır'da zulme uğrayan ihvan kardeşlerimizin ve dolayısıyla zulme uğrayan bütün insanların yanında olduğumuzu, bütün halkların yanında olduğumuzu, dil, din, ırk ayırmaksızın zulme uğrayan herkesin yanında olduğumuzu belirtmek ve haykırmak istiyoruz" dedi.

254 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Suriye'ye yapılan yardımlara değinen Gerem, "Suriye'ye yaklaşık 2 buçuk seneden fazladır Suriye'nin 16 bölgesine ve burada kalan kardeşlerimize 254 tır insani yardım ulaştırdık. Bu insani yardımlarımız devam ediyor. Bunun yanında iki aydan bu yana 2 bin insanın hayatını kaybettiği, 5 binden fazla insanın yaralandığı Filistin'de bir zulüm devam ediyor. Bu zulme uğrayan insanlara bütün Müslümanlar duyarlı bir şekilde yardım ettiler. Buralara yardımları göndermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

VİRANŞEHİR'E KAMP YAPILACAK

"Irak'ta yaşanan IŞİD zulmünden dolayı birçok insan zulme uğradı" diyen Gerem sözlerini şöyle tamamladı: "Bunların bir kesimi de oradaki Ezidiler. Ezidiler daha çok dağ kesiminde göçebe hayatı yaşayan insanlar ve bazılarının buradaki akrabaları var. Şu ana kadar bizim edindiğimiz bilgilere göre; Viranşehir'e de gittik, orada çalışmalar yaptık. Onları ziyaret ettik, kardeşlerimizin bazı ihtiyaçlarını tespit ettik. Onlara yardım edeceğiz. Şu ana kadar 2 bin 500 kişinin geldiğini ve 10 bine yakının da sınırda bekletildiğini biliyoruz. Bunu dün AFAD Genel Merkezi Başkanı'yla görüşürken kamp çalışmalarının başladığını ve Viranşehir'de de bir kamp yapılacağı sözünü verdiler. Temennimiz bu zulümlerin bir an önce bitmesidir. İnsanlar yerlerine yurtlarına dönsün istiyoruz. Zulüm kimden gelirse gelsin, eğer bu insanlar mazlumsa dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın gücümüz nispetinde yardım etmeye gayret ediyoruz ve yardım etmeye de devam edeceğiz inşallah"
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Viranşehir Şanlıurfa Filistin Suriye Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title