Haberler

Gençler, Gönüllü Profesyonellerin Mentorluğunda Geleceklerini Planlıyor

Güncelleme:

Gelecek Daha Net Gençlik Platformu, yeniden yapılandırılarak tüm Türkiye'deki gençlere fayda sağlayacak bir yapı haline getirildi.

"GELECEK DAHA NET"

Gençlerin hayatları, eğitimleri ve kariyerleriyle ilgili daha bilinçli kararlar vermelerine destek olmak üzere geliştirilen Gelecek Daha Net (GDN) Gençlik Platformu, yeniden yapılandırılarak tüm Türkiye'deki gençlere fayda sağlayacak bir yapı haline getirildi.

GDN, gençleri ve gönüllü rehberlik yapan profesyonelleri özel olarak geliştirilen bir e-platformdaki görüşme odalarında buluşturarak bilgi ve deneyim paylaşımını eşit bir şekilde ve ücretsiz sağlıyor.

Gelecek Daha Net (GDN) Gençlik Platformu, 2009 yılında gençlerin hayatları, eğitimleri ve kariyerleriyle ilgili daha bilinçli kararlar vermelerine destek olmak üzere yola çıktı ve yeniden yapılandırılarak zengin görsel ve içerikleriyle tüm Türkiye'yi kapsayan bir gençlik platformu haline geldi. Platform, 1000'i aşkın genç ve 400'u? aşkın gönüllüsü? ile gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Serra Titiz: Bilgi ve deneyim paylaşımının eşit bir şekilde ve ücretsiz sağlandığı GDN ile geleceğe yatırım yapmayı amaçlıyoruz

Gelecek Daha Net Gençlik Platformu'nun tanıtım toplantısında konuşan Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve Gelecek Daha Net Gençlik Platformu'nun kurucusu Serra Titiz, projenin amacını şöyle anlattı: "Hepimizin bildiği gibi nu?fusunun yarısı 30 yaşın altında olan, 14-25 yaş nu?fusun %17 ve genç işsizliğinin %18 olduğu u?lkemizde gençler hayatlarıyla ilgili kararları verirken ihtiyaç duydukları bilgi ve yönlendirmelere ulaşamıyorlar. Üniversite mezunlarının %70'i okudukları bölümde çalışmıyorlar. Hayatlarının en önemli kararlarını alırken yalnızlar ve bilinçli karar almalarını sağlayacak araçlardan yoksunlar. Dolayısıyla kendilerine uygun meslek ve alanları belirlemekte zorlanıyorlar."

Bu durumun ekonomik verimsizlik ve mutsuz bir gençlik yarattığını belirten Titiz "Diğer taraftan, aynı zorlukları yaşamış profesyoneller de, tecru?be ve bilgilerini gençlerle etkin ve verimli bir şekilde paylaşmalarını sağlayacak mekanizmalara ihtiyaç duyuyorlar. GDN, 14-30 yaş arası gençleri ve gönüllü? profesyonelleri yaygın internet erişimi sayesinde yenilikçi ve teknolojik bir platformda buluşturarak zaman ve mekan sınırlarını kaldırıyor. Bilgi ve deneyim paylaşımının eşit bir şekilde ve ücretsiz sağlandığı platform sayesinde gençlerimiz güven içinde ve daha bilinçli olarak geleceğe yatırım yapma şansı buluyor." dedi.

Sınırların kalktığı, paylaşımın eşitlendiği platform

GDN Platformu e-rehberlik, koçluk, online eğitim, online seminer ve motivasyon sağlayan video arşivinin yanı sıra, yeni özellikleriyle de öne çıkıyor. 'Kurumları Tanı' bölümü?, gençlerin kurumları ve kurumlardaki pozisyonları doğrudan tanımasını sağlamanın yanı sıra, iş ve staj olanaklarına erişimlerini de kolaylaştırıyor. Öte yandan şirketlerin de; hedef odaklı, yaşıtlarına göre daha bilinçli gençlere ulaşmasını sağlıyor. Tek elden her türlü meslek ve eğitim bilgisine ulaşmayı mümkün kılan platform kişisel ve profesyonel gelişim için bir referans noktası olma yolunda ilerliyor.

Destekçi ağı büyüyor

Gelecek Daha Net'in destekçi ağı da her geçen gün büyüyor. Online platformu altyapı olarak destekleyen firmalar arasında; E-nocta, Euromessage, Advancity, Bilgiodası, Labirento, Patika yer alıyor. Intel, Roche, UPS, Koç Holding gibi dünya devi firmalar da platformun ilk destekçileri arasında.

Gelecek Daha Net, 2013 yılında GDN kurucusu Serra Titiz'in Ashoka Uluslararası Sosyal Girişimciler ağına katılmasıyla, Ashoka Türkiye tarafından desteklenmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title