Haberler

Genelkurmay: Diyarbakır ve Şırnak'ta 20 Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır ve Şırnak'ta dün yapılan operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada; Diyarbakır'ın merkez Sur ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçesinde sürdürülen operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

448 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada ayrıca devam eden operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Cizre'de 252, Silopi'de 122 ve Sur'da 74 olduğu belirtildi.

4 BARİKAT KALDIRILDI

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 9 Ocak gününe ait bilgiler şöyle:

Şırnak/Cizre'de devam eden operasyonda; 13 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 252'dir.) Dört barikat kaldırılmış, 15 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile dokuz adet fişeği, yedi adet av tüfeği ile 294 adet fişeği, 14 adet tabanca fişeği ve iki adet akü ele geçirilmiştir.

20 ADET EYP İMHA EDİLDİ

Şırnak/Silopi'de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 122'dir.) 20 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca ile 17 adet şarjörü, bir adet el bombası, 12 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, üç adet telsiz, bir adet gaz maskesi ve çok miktarda tıbbi malzeme ve ilaç ele geçirilmiştir.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır/Sur'da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 74'dür.) Dört barikat kaldırılmış, iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

5 IŞİD MİLİTANI YAKALANDI

Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

Gaziantep'de, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen, üçü yabancı uyruklu, beş şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

YOL ARAMASINDA EYP BULUNDU

Elazığ, Arıcak-Alacakaya kara yolunda güvenlik güçlerince icra edilen yol aramasında tespit edilen el yapımı patlayıcı imha edilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır Silopi Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

ziya ziyaaaa ziyyyaaaaaaaaaa:

artık kızıyorum bu kadarda atılmazki

3
42
yanıtYanıtla
Lo berdeMobil-IOS:

Yok yok 472814 tane terörist yok edildi shajsjajajha

3
40
yanıtYanıtla
BjkMobil-IOS:

Dikkat ettiyseniz burda yalan filan yazan PKK lıların sayısında azalma var heralde onlardanda baya bi temizlik olmuş sayıları azalmış

34
4
yanıtYanıtla
tebrikler canım:

Güvenlik guclerimize Allah zeval vermesin. Aminnnn.

28
3
yanıtYanıtla
GARDiYAN DEDESi:

pkk, , kürt olmadigini milyon kere ispat etmistir, , artik herkes pkk, nin ermeni oldugunu cok iyi ögrendi. .

26
2
yanıtYanıtla
biji türkiye:

bu haberin üzerine bir keyif kavesi gider. cehennemde atesiniz bol olsun. bu gariban halka yaptiginiz zulümün cezasini cekeceksiniz.

25
1
yanıtYanıtla
BOZOKLU:

ALLAH sayılarını artırsın...

20
4
yanıtYanıtla
10:

insan. öldürmekten. her. gün. ölü. sayisi. vermek. ten. bıkmadılar.

4
19
yanıtYanıtla
KUL:

ÖLDÜRÜLENLER İNSAN SANKİ. HAYVAN DİYEMEM HAYVANLARIN YAPTIKLARI BELLİDİR HAYVANLARIN GÜNAHINA GİRERİM

yanıt10
yanıt2
yine yanlis yapmayin:

oralar temizlenmisken irakta suriyede ates altindaki türkmenler alinip yerlestirilsin yoksa bu hainler yine yuvalanir

13
6
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title