Haberler

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Terör Olayları ile İlgili Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, terör olayları ile ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı, terör olayları ile ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir teröristin, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı unsurlarına, bir teröristin ise, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi.

TERÖRİSTLERE HELİKOPTERLER MÜDAHALE ETTİ

Şırnak Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı unsurları tarafından, Şırnak Merkez Meyelan Tepe Bölgesinde tespit edilen Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist ile temas sağlandığı belirtilerek, "23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından kalkan taarruz helikopter kolu ve diğer ateş destek vasıtaları ile terör örgütü mensuplarının bulundukları bölgeler ve kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Helikopterler görev bitiminde Şırnak'a döndüğü esnada, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, saat 18.40'ta, Şırnak şehir merkezinden uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır" denildi.

Helikopterlerin emniyetli bir şekilde üssüne döndüğü kaydedildi.

TABURA SİLAHLI SALDIRI

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır Hani Jandarma Komando Tabur Komutanlığına silahlı saldırıda bulunulduğu ifade edilerek bölgede bulunan unsurlar tarafından, terörist ateşlerine ateşle karşılık verildiği, yapılan karşı ateşleri müteakip terörist ateşlerinin kesildiği belirtildi.

ASKERİ KONVOYA PATLAYICI İLE SALDIRI

Hakkari Merkez - Hakkari / Yüksekova Havaalanı karayolunda, askeri personel nakli için icra edilen konvoy faaliyeti esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen bir Mayın / El Yapımı Patlayıcının patlatıldığı vurgulanarak "Söz konusu patlama sonucunda, herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiş olup, bununla birlikte konvoyda bulunan bir zırhlı minibüste maddi hasar meydana gelmiştir" ifadesi kullanıldı.

ŞÜPHELİ ARAÇTA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari/Yüksekova'da, şüpheli bir aracın içerisinde; bir adet roket atar lançeri, üç adet anti tank, bir adet anti personel roket atar başlığı, dört adet roket atar sevk fişeği, bir adet pompalı tüfek, bir adet telsiz, bir adet güneş gözlüğü görünümlü gizli kamera, bir adet gece görüş dürbünü ve El Yapımı Patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği açıklandı.

YÜKSEK GERİLİM DİREĞİ TAHRİP EDİLDİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Mardin / Nusaybin İlçesinde, patlayıcı madde kullanılmak suretiyle, bir adet yüksek gerilim hattı direği tahrip edildiği kaydedilerek "Direğin devrilmesi ile oluşan kısa devre sonucunda, yüksek gerilim hattı ile dört adet trafoda, maddi hasar meydana gelmiştir" denildi.

İŞ MAKİNASI OPERATÖRÜ YARALADI

Yüzleri kapalı bir grup tarafından, Mardin'in Nusaybin ilçesi Dicle Mahallesinde, şahsa ait bir iş makinası gasp edilmeye çalışıldığı belirtilerek operatörün iş makinasını vermemesi üzerine, teröristlerin tabanca ile ateş ederek operatörü yaraladığı bildirildi.

ŞAHDENİZ DOĞALGAZ BORU HATTINA SABOTAJ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kars Sarıkamış'ta, Şahdeniz Doğalgaz boru hattına sabotaj düzenlendiği vurgulanarak, olay yeri incelemesi neticesinde, doğalgaz boru hattının beş metrelik kısmının zarar gördüğünün tespit edildiği kaydedildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title