Haberler

Genelkurmay Başkanı Orgenerel Özel Azerbaycan'da

Güncelleme:

Orgeneral Özel, merhum Cumhrubaşkanı Aliyev'in mezarını, 20 Ocak Şehitleri Hiyabanı'nı ve Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgenerel Necdet Özel, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a geldi.

Bakü'de, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Fahri Hiyaban'da bulunan mezarını ziyaret eden Özel, Haydar Aliyev'in eşi Zarife Aliyeva'nın da mezarına karanfil bıraktı.

Orgeneral Özel'e eşlik eden Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ataşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler ve diğer yetkililer, 20 Ocak Şehitleri Hiyabanı'nı ziyaretin ardından Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu.

Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Özel, saygı duruşunda bulunduktan sonra buradaki anıta da çelenk sundu. Şehit mezarlarına karanfil bırakan Orgeneral Özel, şehitlik anı defterini imzaladı.

Genelkurmay Başkanı Özel, deftere şunları yazdı:

"Yüce Türk milletinin kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz! Birinci Dünya Savaşı'nda, dünyanın en güçlü orduları karşısında birçok cephede savaşmış bir milletin askerleri olarak sizler, daha yaralarınızı sarmadan Azerbaycanlı kardeşlerinizin yardımına koşarak, Gence'den başlayıp Bakü'de zaferle sonuçlanan harekatta, Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza çarpıştınız ve onların özgürlüğü uğruna canlarınızı feda ettiniz.

Tarihte eşine çok az rastlanılabilecek bu fedakarlığınız, asil Türk milletinin şanlı tarihine altın harflerle yazılmıştır. Canınızı hiçe sayarak yapmış olduğunuz bu kahramanlık, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin sarsılmaz temellerini oluşturmuştur.

İki ülke bayraklarının gölgesinde birer mukaddes emanet olarak kucaklandığınız bu kardeş ülke topraklarında rahat uyuyunuz. Sizler, kanlarınızı akıtarak bir gül bahçesine çevirdiğiniz bu vatanda, ebedi dostluğumuzun nişanesi olarak sonsuza kadar yaşatılacaksınız. Aziz hatıranızın önünde saygı, şükran ve minnetle eğiliyorum. Ruhlarınız şad olsun!"

Genelkurmay Başkanı Orgenerel Özel'in 4 Nisan'a kadar sürecek Azerbaycan ziyareti kapsamında, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Dışişleri Bakanı Ramil Usubov'la bir araya geleceği ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edileceği belirtildi. - Bakü

Kaynak: AA / Güncel

İlham Aliyev Necdet Özel Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

title