Haberler

Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi' İstanbul'da

İstanbul'da 'Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi' TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden, "Yeterince üstün zekalı çocuklarımızı önemsemiyoruz" "Üstün zekalı çocukların sadece sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ayakta durması zor, bu devlet meselesi olmalı"İSTANBUL - Uluslararası...

İstanbul'da 'Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi'

TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden, "Yeterince üstün zekalı çocuklarımızı önemsemiyoruz"

"Üstün zekalı çocukların sadece sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ayakta durması zor, bu devlet meselesi olmalı"

İSTANBUL - Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi'nde konuşan TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden, "Üstün yetenekli çocuklar kalkınmış ülkelerde yeterince tanınan ve değerlendirilen çocuklar. Ama bizler yeterince değerlendiremiyoruz ve önemsemiyoruz. Oysa bunlar yerüstü hazinelerimiz" dedi.

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi İstanbul'da yapıldı. Türkiye'de ilk kez gerçekleşen uluslararası kongreye, üstün zeka konusunda önemli çalışmalara imza atan dünyaca alanında uzman kişiler katıldı.

Şişli Grand Cevahir Hotel'de 7-8- 9 Nisan'da yapılacak olan kongrede bir konuşma yapan TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden, "Üstün yetenekli çocuklar kalkınmış ülkelerde yeterince tanınan ve değerlendirilen çocuklar. Ama bizler tarihte Enderun ve Nizamiye Medreselerini yapmış olsak bile, bugün yeterince değerlendiremiyoruz ve önemsemiyoruz. Oysa bunlar yerüstü hazinelerimiz, beşeri sermayemiz. Bu çocukları iyi eğitirsek bunlar Türkiye'nin önünü açabilecek çocuklar olabilir. Her alanda büyük başarılar elde edebilen kişiliklere dönüşebilirler" dedi.

"Üstün zekalı çocuklar bilgi açlığı içerisinde olduklarından sürekli soru sorarlar"

Üstün zekalı çocukların uzmanlar tarafından tanınabilir olduğuna dikkat çeken TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden, "Eğitimciler özellikle bu konuya sahip çıkmalıdırlar. Bu çocuklar hemen anlaşılan ve tanınan özelliklere sahip değiller. Uzmanlar tarafından tanınabilirler. Bu konuda aileler de sıkıntı çekiyorlar. Onları anlamakta zorluk çekiyorlar. Çünkü devamlı sorgulayan çocuklar. Bunlar çevrelerine karşı farklı yaklaşım içerisinde olabilirler. Sürekli bir bilgi açlığı içerisinde olduklarından soru sorarlar. Eğer onlara sabırla ve sevgiyle yaklaşan ortam olmazsa olumsuz patolojik ortamlara kayabilirler" ifadelerini kullandı.

Üstün zekalı çocukların sadece sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ayakta durmasının zor olduğunu ifade eden Tekden, "Bu devlet meselesi olmalı. Devletimizin desteği, bütün sivil toplum kuruluşlarının belki kamuoyunun desteğine bu yönde çok ihtiyaç var. Sadece bir sivil toplum kuruluşunun çabasıyla Türkiye genelinde bir hareket yapmak oldukça zor. O bakımdan bu konuda bütün insanları desteğe davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kemal Tekden İstanbul Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title