Haberler

Tatlı Su Dalgıçlarının En Net Su Dediği Sakaryabaşı Havadan Görüntülendi

Tatlı su dalgıçlarının en net su dediği Sakaryabaşı havadan görüntülendi 4 yıldır Çifteler Spor Kulübünde Dalış Eğitmenliği yapan Ömer Faruk Özen "Türkiye'de şuana kadar görebildiğimiz en net su diyebiliriz" "Dubai'den, Florida'dan ve Arnavutluk'tan dalışcılarımız oldu" Çifteler Belediye...

Tatlı su dalgıçlarının en net su dediği Sakaryabaşı havadan görüntülendi

4 yıldır Çifteler Spor Kulübünde Dalış Eğitmenliği yapan Ömer Faruk Özen

" Türkiye'de şuana kadar görebildiğimiz en net su diyebiliriz"

" Dubai'den, Florida'dan ve Arnavutluk'tan dalışcılarımız oldu"

Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen,

"Burası bir hayaldi"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'in Çifteler ilçesinde Sakarya Nehrinin doğduğu kaynaklarda oluşan tatlı su dalış alanı Türkiye'nin ilk dünyanın ise sayılı merkezleri arasına girmekteki en büyük aday olarak öne çıkıyor.

Çifteler ilçesinden Sakarya Nehri'nin doğduğu ilk yer olarak bilinen Sakaryabaşı'nda birçok spor aktivitesi yapılıyor. Yoğunlukla su sporlarının yapıldığı ve Türkiye'nin en berrak tatlı su dalışlarının gerçekleştiği Sakaryabaşı, sadece Türkiye'deki misafirlerini ağırlamakla sınırlı kalmıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden misafirlerini de ağırlayarak tatlı su dalışlarına ev sahipliği yapan bölge, bu sayede yoğun turist çekiyor. Ayrıca bölgede kano ve dragon sporlarının yapılmasına da başlanıldı. Su sporlarında bir çok etkinliğe Sakaryabaşı ev sahipliği yapmak için aday durumda.

"Türkiye'de şuana kadar görebildiğimiz en net su diyebiliriz"

4 yıldır Çifteler Spor Kulübünde Dalış Eğitmenliği yapan Ömer Faruk Özen, Sakaryabaşı'nda dalış yapmak için dünyanın çeşitli yerlerinden insanların geldiğini ve Türkiye'de görülebilecek en net suyun olduğunu ifade etti. Eğitmen Özen, "Bizim geçmişte 21 yıllık bir dalış hayatımız var. Son 4 yıldır burada Eskişehir'e böyle bir yer kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada 4 tane dalış noktası var. Bunlardan bir tanesi Gökgöz, bir tanesi ana gölet dediğimiz yer, Kırkkız ve Karaburgu dediğimiz bölgelerimiz var. Hepsi birbirinden farklı güzellikleri olan bir bölge. Türkiye'de şuana kadar görebildiğimiz en net su diyebiliriz. Tabi sosyal medya üzerinden kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Yeni bir kulüp olmamıza ve çok tanınmamıza rağmen çok büyük misafirler kabul ettik. Özellikle kış şartlarında su sıcaklıklarımızın 18-20 derece arasından olmasından kaynaklı dalış turaları burayı daha ok tercih diyor. İstanbul, Ankara, İzmir'den misafirlerimizin yanı sıra, yurt dışından misafirlerimiz de oldu. Dubai'den, Florida'dan ve Arnavutluk'tan dalıcılarımız oldu. Buraya gelip burayı gördüler. Sosyal medya üzerinden görerek buraya geldiler. Bölgemizde yaklaşık 5-6 metre derinliğimiz var. Ama fauna ve flora olarak çok zengin bir bölge. Özellikle su altı fotoğrafçılarının tercih ettiği bir bölge" dedi.

"Burası bir hayaldi"

Son olarak konuşan Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen buranın öncelerde bir hayal olduğunu ama artık hayata geçtiğini söyleyerek şu şekilde konuştu:

"Burası bir hayaldi zaten. 2009 yılında Sakaryabaşı'nda ne yapacaksınız dediklerinde su sporları, kamp alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları yapmak gibi niyetlerle yola çıktık ve 2010 yılında ilk dalışımızı yaptık. O zamanlar daha amatör dalışlarımız vardı. Daha sonra spor kulübü olarak 4 burada dalış yaptık. Artık bir fiil aldığımız izinlerle resmi olarak dalış yapıyoruz. Hocalarımızın yönetiminde dalışlar yapıyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Metin Özen Çifteler Türkiye Dubai Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title