Haberler

Suriyeli Çocuklar Mehmetçik İçin Resim Yaptı

Suriyeli çocuklar Mehmetçik için resim yaptı Suriye'de devam eden iç savaştan kaçıp aileleriyle birlikte Adana'ya sığınan 106 çocuk Afrin'de devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe moral olması için resimler yaptı Çizdiği resimleri moral olsun diye Mehmetçiğe gönderilecek...

Suriyeli çocuklar Mehmetçik için resim yaptı

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçıp aileleriyle birlikte Adana'ya sığınan 106 çocuk Afrin'de devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe moral olması için resimler yaptı

Çizdiği resimleri moral olsun diye Mehmetçiğe gönderilecek 106 Suriyeli çocuğa mont, çanta ve ayakkabı hediye edildi

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan :

"Suriyelilerin acıları dinsin diye uğraşıyoruz"

ADANA - Suriye'de devam eden iç savaştan kaçıp aileleriyle birlikte Adana'ya sığınan 106 çocuk Afrin'de devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe moral olması için resim yaptı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün organizasyonunda Suriye'de devam eden iç savaştan kaçıp aileleriyle birlikte Adana'ya sığınan 106 çocuğa mont, çanta ve ayakkabı hediye edildi. Adalet Bakanlığı Adana Göltepe Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar da Afrin'de devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere gönderilmek üzere yaptıkları resimleri sergiledi.

"Acıları paylaşarak hafifleteceğiz"

Etkinlikte konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Acıları paylaşarak hafifleteceğiz. Ülkemiz nüfusuna göre insanı yardımlarda birinci sırada. Bu milletimizin hayırseverliğinin bir örneği. Ülkemizde şuanda sığınmacı anlamında dünyada en fazla kişiyi kabul eden ve onlara yardım eden bir ülke. Bu manada Suriyeli kardeşlerimizin acılarının dinmesi ve orada devam eden terör faaliyetlerinin sonlandırılması noktasında milletimiz üzerine düşen tüm görevleri yerine getiriyor. Bugün sınırlarımızda terörist faaliyetlerin son bulması için Mehmetçiğimiz canı pahasına büyük bir vazifeyi yerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 12 yaşındaki Sevin Muhammed, kendi çizdiği Özgür Suriye Ordusu üniformalı bir askerin Türk bayrağını öptüğü resmi Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'a taktim etti. Muhammed, "Suriye'de çok savaş var. Suriye'de bizi vuruyorlar. (Türk ordusu) Geldiler bizi kurtardı, Adana'ya getirdi" dedi.

Daha sonra Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Sorumlu Başsavcı Vekili Musa Ünel Suriyeli çocuklara hediyelerini dağıttı.

Öte yandan 106 çocuğun yaptığı resimlerin Afrin'deki Mehmetçiğe moral olması amacıyla gönderileceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ali Yeldan Suriye Afrin Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title