Haberler

Son dakika genel: Otizmliler yöresel halay ve yarışmalar ile doyasıya eğlendi

Güncelleme:

Son dakika haberleri: Otizmliler yöresel halay ve yarışmalar ile doyasıya eğlendi Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde otizmliler çeşitli oyunlar oynadı.

Otizmliler yöresel halay ve yarışmalar ile doyasıya eğlendi

ŞIRNAK - Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde otizmliler çeşitli oyunlar oynadı. İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca'nın da eşlik ettiği halayda otizmliler doyasıya eğlendi.

Silopi Meslek Yüksekokulu ile Silopi Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi. Yüksekokulun bahçesinde düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ile eşi Eda Kuruca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Başverimli Belediye Başkanı Medeni Tatar, Kızılay Silopi Şube Başkanı Murat Tatar, otizmliler ile aileleri ve öğrenciler katıldı. Silopi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Osmanoğlu açılış konuşmasını yaptıktan sonra otizmli vatandaşlar, çeşitli yarışmalar oynadı. Langırt, futbol, golf, bowling, halat çekme gibi çeşitli oyunların oynandığı etkinlikte otizmliler resim de çizdi. Çiğköfte ikram edildiği etkinlikte, yöresel müzik eşliğinde halay çekildi.

İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ile eşi Eda Kuruca, halaya eşlik ederek otizmli çocuklar ile doyasıya eğlendi.

Renkli görüntülerin oluştuğu program, İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ile protokol üyelerinin otizmlilere hediye takdiminde bulunmasıyla sona erdi. Silopi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Esma Türkyılmaz, otizmin bir eksiklik değil, farkındalık olduğunu fark ettirmek ve otizmlilerin sosyalleşmesini sağlamak için programı düzenlediklerini söyledi.

Silopi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Sevgim Mıcık, "Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kaynaklı olarak otizmli çocuklarımızın güzel vakit geçirip eğlenebilmeleri için okulumuzda etkinlik düzenledik. Çeşitli etkinlik stantları kuruldu. Çocuklarımıza küçük hediyeler dağıtıldı. Maksadımız çocuklarımızın topluma kaynaştırılması kendilerini rahat ifade edebilecekleri ortam sunmaktı. Güzel bir şekilde etkinliklere katıldılar oyunlar oynadılar, resim yaptılar." dedi.

Silopi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Mehmet Ayhan, "Tüm paydaşlar ile bir arada olmamız aslında çok mutluluk verici. Süreç içerisinde sadece anneler ile öğretmenlerin olması yetersiz kalabiliyor. Sosyal yetersizlik otizmli çocuklarda sıkça görülüyor. Bu sebepten dolayı tüm paydaşlar ile çocukların toplumda sosyalleşmesi çok önemlidir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Yerel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title