Haberler

Eylem Tok'un oğlunun çarparak yaraladığı kişi: Kaza yerinde telefonum alındı

Güncelleme:

İstanbul Eyüpsultan'da lüks cipiyle yol kenarındaki ATV'lere çarparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan yazar Eylem Tok'un oğlu Timur C., olay yerinden annesi tarafından önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçırıldı. Kazada yaralanan İbrahim Gümüş'ün anlattıklarıysa korkunç ayrıntıyı ortaya çıkardı. Gümüş, telefonla yardım istemeye çalışırken elinden telefonunun alındığını söyledi. Gümüş, teyzesinin aradığı telefonunu bir kadının açtığını, daha sonra da yüzüne kapattığını belirtti.

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur C. Eyüpsultan'da lüks cipiyle yol kenarındaki ATV araçlı gruba çarptı. Kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. Tok, olay yerinden oğlunu önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçırdı. Kazada yaralanan İbrahim Gümüş, olay yerinde telefonla yardım istemeye çalışırken elinden telefonunun alındığını açıkladı.

"ÇOK SÜRATLİ OLDUĞU İÇİN GÖREMEDİ"

1 Mart günü meydana gelen feci kazada yaralanan 4 kişiden biri olan İbrahim Gümüş yaşadıklarını "O çok süratli olduğu için göremedi ve direk yapıştırdı. Ben sadece farları gördüm, sonrası yok bende. O anlara dahil pek bir şey hatırlamıyorum. Çünkü o esnada kafama darbe aldım. Sadece arabanın çok süratli olduğunu hatırlıyorum. Çarpmanın etkisiyle zaten biz savrulduk" ifadeleriyle anlattı.

"ELİMDEN TELEFON ALINDI"

Gümüş, "Biz benzinimizi aldık dönüş yolundaydık. Araç arızalandı. Arızalanınca biz 3 tane ATV'yi emniyetli bir alana çektik. Sonra Oğuz abi dedi ki, karşıdan gelen görsün diye ATV'leri ters çevirip arkaya geçerek flaşörlerini yaktı. Görmemeleri imkansız. 4-5 tane araba geçti. Onlar yavaşladı, fark etti. Bir tanesi durdu, bir ihtiyacınız var mı diye sordu. Ama o çok süratli ve hızlı olduğu için göremedi ve direk yapıştırdı. Ben sadece farları gördüm, sonrası yok bende. O anlara dahil pek bir şey hatırlamıyorum. Çünkü o esnada kafama darbe aldım. Sadece arabanın çok süratli olduğunu hatırlıyorum. Çarpmanın etkisiyle zaten biz savrulduk. Görmemle vurması bir oldu zaten.

Daha sonra yardım istemek için telefonumu çıkarmıştım. Telefonu çıkardığım zaman şifremi hatırlayamadım. Yüz kilidiyle açmaya çalıştım, açıldı telefon. O sırada telefon benim elimden alındı. Kim olduğunu bilmiyorum. Çünkü etraf karanlıktı göremiyordum. Büyük ihtimalle aileden biri almıştır diye düşünüyorum. Ondan sonra telefonum alınıyor. Ben o etkide kalkıp arkadaşımı görünce telefonu unutuyorum. Gerisini de hatırlamıyorum.

"TELEFONA BİR HANIMEFENDİ ÇIKIYOR"

Sonra teyzem telefonla beni arıyor. Beni aradıktan sonra telefona bir hanımefendi çıkıyor. 'Siz kimsiniz, İbrahim nerde' diye bir soru soruyor. O da 'siz kimsiniz' diye cevap veriyor. Teyzemde diyor ki 'Ben teyzesiyim sen kimsin' diyor. Sonra telefonu yüzüne kapatıyor. Sonrasında telefonun güvenliğe bırakılıp oradan alındığı söyleniyor. Ne olacağını bilmiyoruz ama adalete teslim olduktan sonra her şeyin açığa çıkacağını düşünüyoruz. Ben yardım ya da oraya gelen bir bayan sesini duymadım. Zaten yarı baygındım. Kazadan sonra bunları hatırlıyorum. Telefonum elimden alındı. Alındığını biliyorum. Telefonu çıkardım, telefon benim yanımdaydı çıkarıp yardım istemek için aramıştım. Ama işte söylediğim gibi telefonu elimden aldılar ne oldu bilmiyorum. O esnada ambulans daha gelmemişti" açıklamasında bulundu.

"MADEM O KADAR VİCDANLILAR TESLİM OLSUNLAR"

Oradan geçen vatandaşların durup yardımcı olduklarını ifade eden Gümüş, "Ambulansı aramışlar, ambulans gelene kadar bizi yatırmışlar. Ondan sonra olanları hatırlamıyorum. Onlar hakkında bana gelen bir bilgi yok. Açıkçası benim içimde bir acı var. Ben Oğuz abiyi abim gibi görüyordum. Vicdanlı bir açıklama yapmaya çalışmışlar. Kendilerini öyle göstermişler kendilerini. Madem o kadar vicdanlılar adaletimize, Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim olsunlar. Bizim acımızı biraz dindirsinler. Bu basit bir kaza değil. Süratli bir şekilde bize vurdular. Biz hepimiz savrulduk. Ben kalktığımda yanımda kimseyi göremedim. Herkes bir tarafa savrulmuştu" şeklinde konuştu.

BAKAN TUNÇ: TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "01.03.2024 günü saat 23:50 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir. Kazanın ardından 18 yaşından küçük T.C. hakkında 'Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında 'Suçluyu Kayırma' suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

MISIR'DAN SONRA ABD'YE KAÇMIŞLAR

Bakan Tunç, "02.03.2024 tarihinde saat 03:50'de uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir. İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Eylem Tok'un oğlunun çarparak yaraladığı kişi: Kaza yerinde telefonum alındı

Eylem Tok'un oğlunun çarparak yaraladığı kişi: Kaza yerinde telefonum alındı

Eylem Tok'un oğlunun çarparak yaraladığı kişi: Kaza yerinde telefonum alındı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Eyüpsultan Eylem Tok İstanbul Gümüş Mısır Atv Trafik Kazaları Suç Genel Güncel Haberler

500

Yorumlar (40)

haksız mıyım:

bu ülkede en nefret ettiğim şeylerden biri ünlülerin meseleleri memleket meselesi haline getirilmesidir. bu trafik kazasından bu yana muhtemelen onlarca kaza oldu, belki de ölümlü hatta. ama ne hikmetse artistik bir karının züppe oğlunu konuşuyoruz hergün.

260
85
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Emekliyi konuşmak varken.

yanıt28
yanıt66
faruk merttürk:

Sen kadına mı odaklandın? Bu mesele insanlık meselesi.

yanıt85
yanıt13
haksız mıyım:

3 satır yorum yapmışım, 3 satır içinden, kadın cinsiyeti ile ilgili hiçbir vurgu da yapmamışken cımbızlayarak 'kadın' kelimesine odaklanmışsın, ayrıca yorumumda hiç olmadığı halde de emekliye getirmişsin sözü. artık sizin durumunuz tıbbın konusu. nasıl bir alemde yaşıyorsunuz, nasıl bir kişilik bozukluğu sizinkisi, psikiyatırlar çözebilir belki

yanıt60
yanıt16
faruk merttürk:

Acıttı mı?

yanıt11
yanıt29
faruk merttürk:

Sen memleket meselesi deyince aklıma emekli geldi.

yanıt15
yanıt26
haksız mıyım:

faruka...işte bu kadarsınız... cahilliğinizi yemeyen birini görünce kabalaşırsınız.

yanıt21
yanıt5
haksız mıyım:

klasik, cahil muhalefet tavrı: yalanına kanmayana hakaret etmek.

yanıt15
yanıt8
faruk merttürk:

Aynaya bak vır vır kardeş.

yanıt7
yanıt19
Firat Tas:

İktidarın çok kullandığı bir söz var atı alan üsküdarı geçti diye bu saatten sonra ağrıtacak birşey yok bu başları çünkü atı alan Amerika'yı geçti

83
7
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title