Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Söndürme Uçakları ve Helikopterleri Teslim Töreni'ne katıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Söndürme Uçakları ve Helikopterleri Teslim Töreni'ne katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın söndürmede kullanılacak T70 helikopteri ve insanlı keşif uçağına isim verdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman Genel Müdürlüğü envanterine...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Söndürme Uçakları ve Helikopterleri Teslim Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın söndürmede kullanılacak T70 helikopteri ve insanlı keşif uçağına isim verdi

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman Genel Müdürlüğü envanterine teslim edilen 2,5 ton su atma kapasiteli, gece görev yapabilen T70 helikopterine "Nefes, insanlı keşif uçağına ise "Otağ" ismini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orman Yangını Söndürme Uçakları ve Helikopterleri Teslim Töreni" için OGM Havacılık Dairesi Başkanlığı Tesisleri'ne geldi. Burada OGM bünyesine katılan uçak ve helikopterleri inceleyerek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den bilgiler alan Erdoğan, TUSAŞ tarafından üretilen 2,5 ton su atma kapasiteli ve gece de görev yapabilen T70 helikopterine "Nefes" adını koydu.

Törenle devreye sokulan insanlı keşif uçağı da OGM tarafından teslim alındı. Erdoğan, dünyada Türkiye ile birlikte yalnızca 5 ülkede kullanılan uçağa ise "Otağ" ismini verdi. "Otağ" ve "Nefes"in üzerine imzasını atan Erdoğan, hem uçak ve helikopterlerin başında hem de pilotlar, OGM çalışanları ve katılımcılarla birlikte fotoğraf çektirmesinin ardından alandan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Orman Genel Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title