Haberler

Boşaltılan Okulun Sıraları Pencereden Atıldı, Vatandaş Tepki Gösterdi

- Boşaltılan okulun sıraları pencereden atıldı, vatandaş tepki gösterdi Mersin'de başka bir binaya taşındığı için boşaltılan okulun penceresinden atılan sıraların görüntüsü sosyal medyaya yansıyınca vatandaşların tepkisine neden olduMERSİN - Mersin'de başka bir binaya taşındığı için...

- Boşaltılan okulun sıraları pencereden atıldı, vatandaş tepki gösterdi

Mersin'de başka bir binaya taşındığı için boşaltılan okulun penceresinden atılan sıraların görüntüsü sosyal medyaya yansıyınca vatandaşların tepkisine neden oldu

MERSİN - Mersin'de başka bir binaya taşındığı için boşaltılan okulun penceresinden atılan sıraların görüntüsü sosyal medyaya yansıyınca vatandaşların tepkisine neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Mezitli ilçesinde bulunan Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, yeni eğitim öğretim döneminde Kuyuluk yolu üzerindeki başka binada faaliyet yürütmesine karar verilmesinin ardından okuldaki eşyaların boşaltılmasına başlandı. Mezitli İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet verecek binada taşınma işlemi sürdüğü sırada, öğrencilerin kullandığı masa, sandalye ve sıralar, binanın 5'inci katından gelişi güzel aşağı atıldı. Bu durum mahalle sakinlerinden Mesut Yürük tarafından cep telefonu ile kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Yayınlanan görüntüler, bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine yol açtı. Masa ve sandalyelerin sağlam ve kullanılabilir durumda olduğunu savunan mahalle sakinleri, halkın parasının bu şekilde israf edilmemesi gerektiğini söylediler. Görüntüleri kaydederek sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Mesut Yürük, o an okul bahçesinde bulunan Mezitli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abbas Üçkardeş'e neden atıldığını sorduğunu, olumlu bir yanıt alamayınca da polise ve zabıtaya haber verdiğini anlattı. Yürük, yaşananları da cep telefonu ile görüntüledi.

Müdür Abbas Üçkardeş, atılan sıra ve masaların kullanılmayacak durumda olduğunu, sağlam olanların depoya götürülüp kırık olanların atıldığını söyledi.

Yürük'in sosyal medyada yayınladığı görüntüleri izleyen bir grup vatandaş ise okul çevresinde toplanıp basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya polis izin vermeyince vatandaşlar dağıldı.

"Sıraların, masaların aşağı atılması benim vicdanımı sızlattı"

Olayla ilgili okul önünde açıklamada bulunan mahalle sakinlerinden Mesut Yürük, olayın geçtiğimiz cumartesi günü yaşandığını belirterek, "O gün buradan geçiyordum. Okulun içinden bir gürültü geldiğini duydum. Baktım 5. kattan hurdacılar tarafından masa, sandalye, sıralar gelişi güzel aşağı atılıyordu. Sağlam olan sıra masalarında bulunduğu malzemeler hurdacılar tarafından toplanıp, hurdacıya götürüldü. Buda benim vicdanımı sızlattı. Onca köy okulumuz varken, ihtiyacı olan okullarımız varken oraya verilmemesi bizi üzdü. Bunlar kamu malı olmasına rağmen, okul müdürünün de orada olmasına rağmen müdüründe gelişi güzel bunu attırmasına izin vermesi çok zoruma gitti" diye konuştu.

Olayın üstüne polise ve zabıtaya haber verdiklerini kaydeden Yürük, "Yetkililer gelerek durama el koydu ve atmalarını durdurdu. Ondan sonra elle indirdiler. Hurdacılar bunları kırıp, demirlerini sattılar. Müdür bize herhangi bir bilgi vermiyordu. Görüşmeye çalıştık ama 'sizi ilgilendirmez' dedi. Bu kamu malı. Bunları kırıp, hurdacıya vermesi onun yetkisinde değil. Bunlar zimmetli. Bunlar bizim paralarımızla alınıyor. Sıra, masaya ihtiyaç duyan onca köy okulu var. Oraya gönderilmesi gerekirken, burada kırılıp hurdaya verilmesi zorumuza gitti. Sıraların hepside sağlamdı. Bunların hepsi 1 yıl önce gelmişti. Olayın üstüne herhangi bir gelişme de henüz yok. Biz mahalleli olarak okula geldik, tepki gösterdik. Kırılan sıra ve masalar kamyonlara yüklenip hurdacıya gitti. Bu okul kapandı ve şimdi imam hatip olacak. Ancak burada bizim ortaokula ihtiyacımız var. Aşağı mahallemizde imam hatibimiz var zaten. Bu kadar birbirine yakın ikinci imam hatibe ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Atatürk, Yeni ve Fatih mahallerinin nüfusu çok kalabalık olduğu için ortaokul ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kuyuluk Mezitli Mersin Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title