Haberler

Afrin Harekatına Destek İçin Suyun 20 Metre Altında Türk Bayrağı Açtılar

Afrin harekatına destek için suyun 20 metre altında Türk bayrağı açtılar Eksi 7 derece havada suyun altında Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler için Türk bayrağı açıp dua ettilerANKARA - Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında görev yapan askerlere destek olmak için hava...

Afrin harekatına destek için suyun 20 metre altında Türk bayrağı açtılar

Eksi 7 derece havada suyun altında Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler için Türk bayrağı açıp dua ettiler

ANKARA - Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında görev yapan askerlere destek olmak için hava sıcaklığının -3, su sıcaklığının ise 6 derece olduğu Kesikköprü Barajında suyun 20 metre altında Türk bayrağı açan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekibi, şehitlerimiz ve askerlerimiz için dua etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekibi, Kesikköprü Barajında ki eğitimlerini tamamladı. Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekibi, hava sıcaklığının -3, su sıcaklığının ise 6 derece olduğu Kesikköprü'de, Afrin'de gerçekleştirilen harekatta görev yapan askerlerimiz için suyun 20 metre altında Türk bayrağı açtı. Şehitlerimiz ve askerlerimiz için dua etmeyi de unutmayan İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekibi, yaklaşık 45 dakika suyun altında kaldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekibi, yaz-kış demeden gerçekleştirdiği eğitimlerle her an göreve hazır. Ankara'ya 112 kilometre uzaklıkta bulunan Kesikköprü Barajında gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Timinde görevli Mesut Bozkurt, "Her türlü su ortamında görev yaptığımız için burada hem malzemelerimizi test etmek hem de kendimizi soğuk suya adapte etmek amacıyla 3 günlük bir eğitim programı uyguluyoruz. Şu anda yaklaşık 45 dakika suyun altında kaldık ve 17-20 metre arasında bir derinlik yaptık. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatında görev yapan askerlerimize destek vermek amacıyla su altında Türk bayrağımızı açarak, askerlerimiz için dua ettik" diye konuştu.

Su sıcaklığının 6 derece olduğunu ancak derine indikçe su sıcaklığının biraz daha azaldığını belirten Bozkurt, "Dünya standardına yakın bir ekipmanımız var. Kuru elbise dediğimiz kıyafetleri her türlü soğuk su ve buz altında dahi kullanabiliyoruz. Elbise soğuğu kesmiyor ancak su altında ıslanmamızı engelliyor. Soğuğu hissediyoruz. Elimiz, ayağımız, yüzümüz su ile temas ettiği için de üşüyoruz. Her türlü su ortamında çalışma yapan bir ekibiz. Bunun için de eğitimimizin devamlılığı şart. Kış mevsiminde her ay Kesikköprü Barajında 3 günlük bir eğitim programı yaparak eğitim alan arkadaşlarımızın eğitimini de verme şansı elde ediyoruz" dedi.

Her türlü su ortamına alışmak ve ekipmanları denemek için Kesikköprü Barajında eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Timinde görevli Salih Kurumlu, "Su kazaları da genellikle bu tür sularda oluyor. ya tekneden düşüyorlar, ya da balık avlamak için giriyorlar, çıkamıyorlar. Bundan dolayı bizim her türlü su ortamında hazırlıklı olmamız şart. Görüş olmayan sular ve soğuk sular bizi en çok zorlayan sulardır. Biz de ona karşı hazırlıklıyız. Kış mevsiminde Kesikköprü Barajında görüş genellikle iyi oluyor ancak soğuk" ifadelerini kullandı.

Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Timinde görevli Levent Çeri, "Bizler asker toplumuz. 'Barışta ter dökmeyen, savaşta kan döker' düsturuyla bize ihtiyaç olduğu anda görevimizi layıkıyla yapabilmek için sürekli eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afrin'deki terörle mücadele eden Türk ordumuza destek amacıyla suyun altında Türk bayrağımızı açtık ve dua ettik. Allah güvenlik güçlerimizi ve ülkemizi korusun" dedi.

1997 yılında kurulan ve Türkiye'deki kamu kurumları arasında ilk Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi olan Ankara İtfaiyesi, Türkiye'deki tüm arama kurtarma olaylarına da yıllardır müdahale ediyor. Türkiye'ye örnek olan kurtarma ekibi, kendi su altı arama kurtarma ekiplerini kuran yerel yönetimlere de destek oluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kesikköprü Türkiye Afrin Genel Haberler

title