Haberler

7 Ülkenin Vatandaşlarından Rusya-Ukrayna Krizine Karşı "Barış Yürüyüşü"

7 ülkenin vatandaşlarından Rusya-Ukrayna krizine karşı "Barış Yürüyüşü"ANTALYA - Rusya ile Ukrayna arasında 2004'teki batı yanlısı "Turuncu Devrim" ile başlayıp, 2014'de Kırım'ın Rusya Federasyonu'na bağlanmasıyla tırmanan gerilimin sona ermesini isteyen 7 ülkeden 45 kişi, Antalya'nın...

7 ülkenin vatandaşlarından Rusya- Ukrayna krizine karşı "Barış Yürüyüşü"

ANTALYA - Rusya ile Ukrayna arasında 2004'teki batı yanlısı "Turuncu Devrim" ile başlayıp, 2014'de Kırım'ın Rusya Federasyonu'na bağlanmasıyla tırmanan gerilimin sona ermesini isteyen 7 ülkeden 45 kişi, Antalya'nın Kemer ilçesinde 2365 rakımlı Tahtalı Dağı'nda "Dostluk ve Barış Yürüyüşü" düzenledi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden gerilimin sona ermesini isteyen 7 ülkeden 45 kişi, 2365 rakımlı Tahtalı Dağı'nda "Dostluk ve Barış Yürüyüşü" düzenledi. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Marina Srokina, otel işletmeleri, tur operatörü yetkilisi ve çalışanları ile turistlerden oluşan Rusya Federasyonu, Ukrayna, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Bulgaristan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 45 kişi yürüyüş için Kemer ilçesine bağlı Beycik Mahallesi'ne giderek, Tahtalı Dağı eteklerinden yürüyüşe başladı. Yürüyüş öncesi açıklama yapan katılımcılar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin aynı iş yerinde çalışan Ukrayna ve Rusya vatandaşlarını bile mutsuz ettiğini belirterek, yürüyüşle seslerini ülkelerin politikacılarına duyurmak istediklerini ifade ettiler.

Gerilimin kimseye yarar sağlamadığını belirten Ukraynalı tur rehberi Olga Borodova, "Bizin giriştiğimiz yürüyüş zorlu. Biz nasıl bunu aşıyorsak, ülkelerimiz arasındaki zorlu süreçler aşılabilir. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, dünyada sulh' sözünden güç alarak bu yürüyüşü hazırladık" diye konuştu.

11 kilometre katederek 6 saatte 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı zirvesine ulaşan katılımcılar, ellerinde Rusya, Ukrayna ve Türkiye bayraklarıyla Rusça ve Türkçe olarak "Yurtta sulh, dünyada sulh" sloganları attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Tahtalı Dağı Antalya Ukrayna Kırım Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title