Haberler

40 yaş ve üzeri aşılanmaya başlandı

Güncelleme:

40 yaş ve üzeri aşılanmaya başlandı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından 40 yaş ve üzeri kişiler randevularını alarak aşılarını olmak için hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yolunu tuttu.

40 yaş ve üzeri aşılanmaya başlandı

İSTANBUL - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından 40 yaş ve üzeri kişiler randevularını alarak aşılarını olmak için hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yolunu tuttu. Aşılamanın hız kesmeden devam ettiği Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde konuşan Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Handan Dolay, yaş gruplarının indirilmesiyle yoğunluğun arttığını söyledi.

Türkiye'de korona virüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sabah itibariyle aşı randevusunu alan 40 yaş ve üzeri vatandaşlar hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yolunu tuttu. Dr. Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde de yaş gruplarının inmesiyle yoğunluk arttı.

"Umarım herkes randevusunu alıp gelir aşısını olur"

Biontech aşısı uygulanan 42 yaşındaki Volkan Kargacı, "Dün haberini aldık. Sağlık Bakanını takip ediyoruz sürekli. E-Devlet üzerinden randevumu aldım. Aşımızı olacağız. Bu yaz gönül rahatlığıyla hayatımıza devam edeceğiz. Bütün herkes yaparsa ülkecek bu illetten kurtulmuş oluruz. Umarım herkes randevusunu alıp gelir aşısını olur"

"Vatandaşlarımız yoğun bir ilgisi var"

Aşı uygulamaları ile ilgili bilgi veren Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Handan Dolay, "Hastanemizde, hem Murat Dilmener yerleşkemizde hem de Sadi Konuk yerleşkemizde çok yoğun bir şekilde ve de sorunsuz olarak aşı çalışmalarımız devam ediyor. Yaş gruplarının indirilmesi ve meslek gruplarına açılmasıyla vatandaşlarımız yoğun bir ilgisi var. Bizler de sağlık çalışanlarımızla beraber hastanemiz adına 4 bin 500 vatandaşımıza aşılama çalışmasını sürdürmekteyiz. Birinci dozlarını olmak isteyen vatandaşlarımızdan da yoğun talep oluşmaya başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fahrettin Koca Sadi Konuk Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title