Haberler

15 Temmuz Darbe Girişiminde Yaşananlar 70' E Yakın Eserde Resmedildi

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar 70' e yakın eserde resmedildiELAZIĞ - Elazığ'da öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması tarafından yapılmak istenen 15 Temmuz darbe girişimini resimlerle anlattı.

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar 70' e yakın eserde resmedildi

ELAZIĞ - Elazığ'da öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması tarafından yapılmak istenen 15 Temmuz darbe girişimini resimlerle anlattı.

Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri akrilik tekniği ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları tuvallerine aktardı. 35 öğrenci tarafından yapılan çalışmalarda 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylar 70' e yakın eserde resmedildi. Resimlerde 15 Temmuz'un Kahraman ismi Ömer Halisdemir ile İzmir'de adliyeye yönelik düzenlenen saldırıyı kahramanca önlerken şehit olan Elazığlı polis Fethi Sekin'de yer aldı.

Öğrencilerden Barış Kaya, "15 Temmuz hain darbe girişimininde yaşananları okul olarak tablolara yansıtmaya karar verdik. Yaklaşık 70 tane tablo yaptık. Tabloları, o hain geceyi insanlara unutturmamak için yaptık. Çalışırken resimlerde de kardeşlik, birlik ve beraberlik temalarını işledik" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili resim çalışmaları yaptıklarını belirten öğrencilerinden Mukaddes Tekin, 15 Temmuz hain darbe girişimini insanlara unutturmamak için resimleri yaptıklarını aktardı.

15 Temmuz gecesi büyük bir darbe girişimi yaşandığını aktaran okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni İsmet Ercan, "Bu darbe girişimi halkımızın iradesiyle önlendi. Bizde bu hain darbe girişimini insanların hafızasında canlı tutmak ve öğrencilerimizi de bu konuda bilinçli olması için 15 Temmuz temalı bir çalışma yaptık. Çalışmalarımız 35 öğrencimiz tarafından gerçekleşti ve yaklaşık 70 tane resim yapıldı. Yaptığımız bu çalışmaları yakında halkımıza sergileyeceğiz" diye kaydetti.

(YÖ-HİV-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Barış Kaya Karakaya Elazığ Genel Haberler

title