Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ithal ayakkabılara yüzde 50 vergi koymalarından dolayı, 10 ayda 1 milyon liranın Türkiye'de kaldığını bildirdi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ithal ayakkabılara yüzde 50 vergi koymalarından dolayı, 10 ayda 1 milyon liranın Türkiye'de kaldığını bildirdi.

Manisa Ayakkabıcılar Sitesi esnafını ziyaret eden Özdağ, konuşmasında, ayakkabıcılığın Manisa'nın sembol mesleklerinden biri olduğunu belirtti.

Mesleğin kaybolmaması ve ara eleman yetiştirilmesi için desteğe hazır olduklarını dile getiren Özdağ, şunları kaydetti:

"İthal ayakkabılara yüzde 50 vergi koymamızdan dolayı 10 ay içerisinde 1 milyon lira, Türkiye'de kaldı. Vergi koymadan önce ithal edilen stoktaki ayakkabıların erimesinden sonra bu uygulamanın faydası, daha net görülecek. İşçi kardeşlerimizin (6 ay çalışıyoruz, 3 ay yatıyoruz) şeklinde dile getirdiği sıkıntılar, böylelikle minimum seviyelere düşecek."

Recai Berber

Kula'da oda ve kooperatif başkanlarıyla bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nden alınan kredi miktarındaki artışa değinerek, "10-12 yıl önce bütün Türkiye'ye kullandırdığı kredi kadar, bugün Manisa kullandırıyor. Esnaf, yatırım amacıyla kredi kullanıyor" diye konuştu.

Kula'da organize sanayi bölgesi bölgesi kurulması çalışmalarına destek vereceğini dile getiren Berber, ayrıca gıda organize sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlatılacağını kaydetti.

Berber, tarımsal çalışmalara çok önem verdiğini belirterek, "7 Haziran seçimlerinden sonra kuracağımız hükumette Tarım Bakanlığı bana verilirse, Manisa'yı tarımın başkenti haline getirmek için var gücümle çalışacağım" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Selçuk Özdağ Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title