Haberler

Bakan Kılıç, Olimpik Federasyon Başkanları ile Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopinge taviz vermeme noktasında Türkiye'nin uluslararası arenada dikkati çektiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopinge taviz vermeme noktasında Türkiye'nin uluslararası arenada dikkati çektiğini vurgulayarak "VADA dopingden daha başarılı bir şekilde mücadele edebilmek için ülkelerden ek kaynak talebinde bulundu. Bu ek kaynak talebine karşılık bu kaynağı nakit olarak VADA'ya aktaran ilk ülkeyiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Olimpik Federasyon Başkanları ile toplantı yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantıda, konuşulan konuların en başında ise doping geldi.

2016 yılında Rio Olimpiyatları'nın olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Olimpiyat öncesi ve bu aradaki birçok müsabaka var. Bunlarla ilgili olarak sizlerin olimpik federasyonlar olarak temsil ettiğiniz sporcu kardeşlerimizle ilgili çalışmalarımızı nasıl daha koordineli bir şekilde yapabiliriz, başarıyı nasıl arttırabiliriz, hangi noktalarda eksiğimiz var gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulunmak adına bir araya geldik" diye konuştu.

Şu anda Türkiye'de ciddi bir tesis alt yapısının varlığına dikkat çeken Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ancak bundan sonra yapacağımız tesisler konusunda hangi bölgelerde, hangi spor dallarında yapılacak tesisler varsa onlar üzerinde de bir fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Hepimizin ortak olarak karşısında dimdik durmaya devam ettiğimiz bir konu var. Bu da biliyorsunuz doping ile olan mücadelemiz. Sizlerin de bu konu üzerinde yaptığınız çalışmaları paylaşmanızı rica edeceğim. Biz şuan da ciddi bir anlamda hamle yapmış durumdayız. Bu konuda ki tüm arkadaşlarıma emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Ama ödün vermeyeceğiz ve geri adım atamayacağız. Uluslararası camiada ki algımızla ilgili olarak da bazı olumlu gelişmeler yaşanıyor. Burada uluslararası spor camiasında ülkemizi temsil eden yöneticilerimizin de seslerini en üst şekilde dile getirmelerini rica ediyorum."

Şu anda VADA'ya (Voluntary Anti-Doping Association) nakit olarak ek bütçe yardımı yapan ilk ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen Kılıç, şöyle devam etti:

"VADA, doping ile daha başarılı bir şekilde mücadele edebilmek için ülkelerden ek kaynak talebinde bulundu. Bu ek kaynak talebine karşılık bu kaynağı nakit olarak VADA'ya aktaran ilk ülkeyiz. Bu da aslında bizim bu konudaki duruşumuzun ne kadar kararlı olduğunu ortaya koyan bir gelişmedir. Sporcularımız da bu işi hem benimsemiş durumdalar hem de ciddi destek veriyorlar." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title