Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç - Mısır'daki İdam Kararları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kahvaltıdan detaylar- Bakan Kılıç'ın konuşması Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "(Mısır'daki idam kararları) Bu karar bir faciadır, Mısır için gelecek karartıcı bir karadır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kahvaltıdan detaylar- Bakan Kılıç'ın konuşması Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "(Mısır'daki idam kararları) Bu karar bir faciadır, Mısır için gelecek karartıcı bir karadır. Bir an önce bunun düzeltilmesini bekliyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu geçmişte gördük ama gelecekte görmeyeceğiz"- "(Gençlere) Sizden tek bir ricam var, her ne olursa olsun, her ne yaşanırsa yaşansın, hayatınızda arkadaşınızın, dostunuzun, yanındakinin hakkını siz savunacaksınız, o da sizin hakkınızı savunacak. Ondan sonra sizin önünüzde hiç bir engel duramaz" Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mısır'daki idam kararlarını kınadıklarını belirterek, "Bu karar bir faciadır, Mısır için gelecek karartıcı bir karadır. Bir an önce bunun düzeltilmesini bekliyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu geçmişte gördük ama gelecekte görmeyeceğiz" dedi.Bakan Kılıç, bir kafede gençlerle bir araya geldi. Yaşlarının 18 -19 olduğunu öğrendiği gençlere AK Parti iktidara geldiğinde henüz küçük yaşta olduklarını anlatan Kılıç, partisinin bugüne kadar yaptığı çalışmalara değindi.Gençlere, "2002'den bu yana Türkiye'nin sürekli yükselişte olduğu, farklı noktalara geldiği ve dünyada öneminin sürekli arttığı bir dönemde gençliğinizi yaşadınız. Dolayısıyla sizin Türkiye olarak hafızanızda, tecrübenizde, bilgi birikiminizde olan çok farklı bir Türkiye" diyen Kılıç, gençlerin büyüklerinden dinledikleri eski Türkiye'nin çok farklı olduğuna işaret etti.Eski Türkiye'de darbelerin, koalisyonların, gıda, ilaç kuyruklarının olduğunu anlatan Kılıç, gençlerin internetten anlatılanların fotoğraflarını görebileceğini, konularla ilgili yazıları okuyabileceğini kaydetti. Bakan Kılıç, "Siz bunları yaşamadınız. Elhamdülillah, çok şükür ki yaşamadınız. Ben de doğrudan bir aktif darbenin görüntüsünü görmeden ama teğet geçen bir şey gördüm. Onu siz de gördünüz ama bazılarınız hissetmedi çünkü daha yaşlarınız küçüktü. 27 Nisan'da e-muhtıra diye bir olay yaşandı Türkiye'de. Milli iradenin temsiliyle görevli olan o zamanın Başbakanı şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşu ile bertaraf edildi" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title