Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç -

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sporcu kardeşlerimize sesleniyorum, yaptığınız sporu ahlaklıca yapın, hiçbir şekilde rekabeti doğal olmayan yollardan yapmayın çünkü ahlaklı elde edilen her başarı gerçek başarıdır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sporcu kardeşlerimize sesleniyorum, yaptığınız sporu ahlaklıca yapın, hiçbir şekilde rekabeti doğal olmayan yollardan yapmayın çünkü ahlaklı elde edilen her başarı gerçek başarıdır" dedi.

Muradiye'de yapılacak Manisa Merkez Spor Salonu'nun temel atma törenine katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, spor salonunun temelini daha önce atmayı planladıklarını ancak bazı programlar nedeniyle ertelediklerini söyledi. Spor salonu inşaatının kısa süre önce başlamasına rağmen hızlı ilerlediğini kaydeden Kılıç, bu nedenle yüklenici firmaya teşekkür etti.

Kılıç, geçen hafta Akdeniz bölgesinde ve Sinop'ta bir takım incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geleceğe doğru hızla yürüyoruz. Sporcu kardeşlerimize sesleniyorum, yaptığınız sporu ahlaklıca yapın, rekabeti hiçbir şekilde doğal olmayan yollardan yapmayın çünkü ahlaklı elde edilen her başarı gerçek başarıdır, bunu ilerde de gururla taşıyabilirsiniz. Aksi bir durumda bu sizi yakalar ve o utancı yaşamak zorunda kalırsınız."

Manisa'da aynı zamanda seçim çalışmaları da yaptıklarını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:

"Fazla siyasete girmeyeceğim ama bizim hizmetlerimizi, neler yaptığımızı, ortaya koyduklarımızı görüyorsunuz. Spor salonumuzun görselinde ne kadar büyük bir hizmetin, eserin inşa edileceğini görüyorsunuz. Bizler eserlerimizle konuşuyoruz ve konuşacağız. AK Parti iktidarları 11 yıldır yaptıkları eserleriyle her zaman anılacak ama daha yetmez, geldiğimiz noktada Türkiyemizin ileriye gitmesi için devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023'te çok daha farklı yerde, çok daha gelişmiş bir ülke olacağız."

Kılıç, tören alanına geldiğinde engelliler için hazırlanan bir minibüs gördüğünü, aynı özelliklere sahip bir otobüsü daha Manisa'ya göndereceklerini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda gece gündüz gençler için çalışmayı sürdüreceklerini ifade eden Kılıç, yüklenici firmadan salonun teslim tarihini öne çekmesini istedi.

Kılıç, "Yüklenici firmadan bir ricamız var, çok hızlı gidiyorsunuz, inşallah güzel bir şekilde devam edeceksiniz. Salonu 12. aydan önce bitirirsiniz, 2 ay önceye çekebilir miyiz, 29 Ekim olur mu" şeklinde konuştuktan sonra yüklenici firmanın kabul etmesi üzerine "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çifte bayram olacak, yüklenici firma söz verdi" dedi.

Törende Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Hüsamettin Tanrıverdi de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından spor salonunu temeli törene iştirak edenler ve çocukların katılımyla atıldı.

- Salon

Toplam 3560 seyirci kapasiteli Manisa Merkez Spor Salonu'nun proje maliyeti 18 milyon 150 bin lira olarak belirlendi. Toplam inşaat alanı 21 bin 604 metrekare olan yonca şekilde yapılacak salon 7 bin 451 metrekare üzerine inşa edilecek. Salonda 2 antrenman, 1 bireysel antrenman salonu, 8 sporcu soyunma odası ve 4 hakem odası da yer alacak.

Kaynak: AA / Spor

Muradiye Akdeniz Sinop Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title