Haberler

Gençlik Politikaları Çalıştayı Ankara'da Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla düzenlediği Gençlik Politikaları Çalıştayı’nın ilki Ankara’da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla düzenlediği Gençlik Politikaları Çalıştayı'nın ilki Ankara'da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlerin geleceğini yönlendirmek için düzenlediği "Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi Gençlik Politikaları Çalıştayı" bugün çalışmalarına başladı. Birincisinin düzenlendiği çalıştay, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile alanında uzman kişilerden oluşan yaklaşık 350 temsilcinin katılımıyla iki gün sürecek.

Çalıştay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı'nın sunumuyla başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı temsilen çalıştaya katılan Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, bakanlığın gençlere verdiği hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler vererek, "Gençlerimiz bugünümüz. Nüfusumuzun ciddi bir kısmını gençlerimiz oluşturuyor ve aynı zamanda üretimde de yer alıyor" dedi.

Yılmaz, AK Parti'nin önümüzdeki dönem seçilme yaşını 25'den 18'e indirmesiyle gençlere ve onların sorunlarına çözüm getirme anlamında önemli bir mesafe alınacağına dikkat çekti.

Oturumlar öncesi katılımcılara gençlik politikalarına ilişkin bilgiler verilirken, çalıştayın amaçları ve çalıştay sonrası planlar anlatıldı. Konuşmaların ardından ise iki gün devam edecek olan çalıştayın oturumlarına geçildi.

12 TEMEL POLİTİKA TARTIŞILACAK

Bugün başlayan çalıştayda "Eğitim ve hayat boyu öğrenme", "Aile", "Etik ve insani değerler", "İstihdam, girişimcilik ve mesleki eğitim", "Dezavantajlı gençler ve sosyal içerme", "Bağımlılık ile mücadele" konu başlıkları tartışıldı. Devam eden çalıştayın ikinci gününde ise "Sağlık ve çevre", "Demokratik ve katılım ve yurttaşlık bilinci", "Kültür ve sanat", "Bilim ve teknoloji", "Uluslararası alanda gençlik ve kültürlerarası diyalog", "Serbest zamanların değerlendirilmesi, gençlik bilgilendirilmesi, gönüllülük ve hareketlilik" konuları üzerinde durulacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title