Haberler

Gençlik Merkezleri Forumu Devam Ediyor.

Güncelleme:

Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 13 Mart Pazartesi günü başlayan "Gençlik Merkezlerinin Uluslararasılaşma ve İyi Yönetişimi Forumu" Çorum programı ilimizin ev sahipliğinde tüm hızıyla devam ediyor.

Yurtdışından Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Finlandiya, Ukrayna, Slovakya, İtalya ile ülkemizden Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Konya, Kocaeli ve Çorum Gençlik Merkezleri yöneticileri, çalışanları ve gönüllülerinden oluşan 60 kişilik katılımcının yer aldığı Forumda gençlik merkezlerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin istişare edildiği "World Cafe" adlı etkinlik 14 Mart Salı günü Dalgıçlar Otelde gerçekleştirildi.

Katılımcılar daha sonra Mahmut Atalay Gençlik Merkezini ziyaret ettiler. Bu ziyarette, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ekipler mehter gösterisi sundular. Arkasından gençlik merkezi gönüllülerince Türk Halk Müziği dinletisi yapıldı ve Türkiye Bilardo İl Temsilcisi Öğretici Emrah TAÇ tarafından yapılan bilardo şov gösterisi izlendi.

20 Mart Pazar gününe kadar devam edecek Forum programı kapsamında, akşam yemeğinin ardından Valiliğimizce misafirlere yönelik yöremiz kültürünü yansıtan kültürel eğlence programı organizasyonu yapıldı. Dalgıçlar Otel'de gerçekleştirilen temsili Çorum Yöresi Kına Gecesi organizasyonunda katılımcılar düğün adetlerimizi uygulamalı öğrenip eğlenceli anlar yaşadılar.

Program, 15 Mart Çarşamba günü katılımcıların Hitit Üniversitesi'ne yapacakları ziyaret ve atölye çalışmasıyla devam ediyor. Gençlik Gönüllüleri, öğleden sonra TOKİ Engelli Spor Salonu'nda gezi ve incelemelerde bulunacak olup günün sonunda otelde değerlendirme toplantısı yapılacak.

Katılımcılar, 16 Mart Perşembe günü Boğazkale İlçemizi ziyaret edecekler. Bu ziyaret kapsamında, Boğazköy Müzesi ve tarihi değerimiz olan UNESCO Dünya Miras Alanı Hattuşa Örenyeri ile Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı'nı ziyaret edecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bulgaristan Romanya Türkiye Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title