Haberler

Gençlik Kampı Cinayeti Zanlısı Tutuklandı, Valilik;siyasi Yönü Yok

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Kapızlı 23 Nisan Kamp Eğitim Merkezi'nde öğrenci 17 yaşındaki Cafer Gizli'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 16 yaşındaki M.D., tutuklandı.

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Kapızlı 23 Nisan Kamp Eğitim Merkezi'nde öğrenci 17 yaşındaki Cafer Gizli'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 16 yaşındaki M.D., tutuklandı. Bunun üzerine kamp geçici olarak kapatılırken, Mersin Valiliği olayın siyasi bir yönü bulunmadığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizesiyle Kapızlı 23 Nisan Kamp Eğitim Merkezi'ne kampa getirilen Diyarbakırlı lise öğrencisi Cafer Gizli ile Hakkarili lise öğrencisi M.D. arasında pazar günü öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Yemekhanedeki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. M.D., Cafer Gizli'yi karnından bıçakladı. Ağır yaralanan Gizli, ambulansla kaldırıldığı Silifke Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü. M.D. ise, jandarma tarafından gözaltına alındı. M.D., sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilirken nöbetçi mahkemece tutuklandı. Cafer Gizli'nin cenazesi ise Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Diyarbakır'a gönderildi.

KAMP KAPATILDI

Mersin'e 90 kilometre uzaklıkta olan ve Silifke İlçesi'nin Kapızlı Mevkii'nde bulunan 16 bloktan oluşan 23 Nisan Kamp Eğitim Merkezi, olayın ardından geçici olarak kapatıldı, yarıyıl tatili için kampa alınan 274 öğrenci de memleketlerine gönderildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da olayla ilgili olarak idari soruşturma başlattığı ve bu kapsamda bir müsteşar ve müfettişin merkeze gittiği kaydedildi.

SİYASİ YÖNÜ YOK

Mersin Valiliği de yaptığı açıklamada, sosyal medyada olayın siyasi sebeple meydana geldiğine dair haberler yer aldığını ve bunların gerçekleri yansıtmadığını bildirdi. Öğle yemeği sırasında yemekhanede çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu gencin bıçaklanarak yaralandığı ve götürüldüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda maktulün cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir. Aile ile irtibata geçilmiş, acılarını paylaştığımız ve olayla ilgili tahkikatın Cumhuriyet Savcılığı tarafından titizlikle yürütüldüğü bilgisi verilmiştir. Sosyal medyada olayın siyasi sebeple meydana geldiği şeklinde yer alan haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Olay gençler arasında yemekhanede kişisel nedenlerle yaşanan tartışma sonucu meydana geldiği ve siyasi yönünün bulunmadığı, olaya karışan kişi ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda tahkikatın Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütüldüğü, farklı ve yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kamuoyunu bilgisine sunulur." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Silifke Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title