Haberler

Gençlik Camide Buluşuyor

Güncelleme:

Bu yıl 'Geç Kalma Genç Gel' ve 'Şehrin Kalbinde Buluşalım' konseptiyle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda gençler camiye davet ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile beraberindekileri misafir etti. Müftü Sönmezoğlu, bu yıl ''Cami ve Gençlik'' ana temasının ele alındığını ifade etti.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

İl Müftüsü Sönmezoğlu ile müftülük yetkilileri ve din görevlileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Başkan Karaosmanoğlu'na konuk oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından itibaren her yıl ekim ayının ilk haftasının "Camiler Haftası" olarak kutlandığını, 2003 yılından itibaren de bu haftanın "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Müftü Sönmezoğlu ile beraberindekiler, Kocaeli'nde camilere ve din görevlilere Büyükşehir'in katkılarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkürlerini iletti.

ANA TEMA CAMİ VE GENÇLİK

Kocaeli İl Müftülüğü olarak bu haftayı, ilçe müftülükleriyle birlikte çeşitli toplantı ve konferanslarla kutlayacaklarını ve etkinlikler düzenleyeceklerini aktaran Müftü Sönmezoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2014 yılının ana temasını "Cami ve Gençlik" olarak belirlediğini ifade etti. Müftü Sönmezoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.

CAMİLER EN BÜYÜK BULUŞMA YERİ

Müftü Sönmezoğlu ile beraberindekileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı da kutladı. Camilerin adeta çınarlar gibi, serviler, söğütler gibi olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ''Şehirlerimiz, kasabalarımız, köylerimiz camilerin etrafında kurulur. Evler, camilerin etrafında kümelenir. Camiler merkezdedir. Çünkü camiler, en büyük buluşma yerimizdir'' ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu, çocukların camiyle buluşturulması yönündeki çalışmaların da önemine değindi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Mehmet Sönmezoğlu Müftü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title