Haberler

Gençlerbirliği, İstanbul'a Kazanmak İçin Gidecek

Teknik direktör Mehmet Özdilek: " İstanbul'daki düşüncemiz kazanma odaklı olacak" "Galatasaray'ı yenerksek Avrupa kupalarına katılma adına iddialı takımların arasına gireceğiz"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Galatasaray deplasmanına kazanmak için gideceklerini söyledi.

Özdilek, kırmızı-siyahlı takımın altyapı oyuncularıyla Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki söyleşide bir araya geldi.

Söyleşinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdilek, matematiksel olarak Avrupa hedeflerinin devam ettiğini hatırlatarak, Galatasaray maçının bu anlamda kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Özdilek, sarı-kırmızılı rakipkerini yenmeleri durumunda Avrupa yolunda avantajlı konuma geleceklerinin altını çizerek, "Galatasaray maçı Avrupa kupaları adına belirleyici bir karşılaşma. İstanbul'daki düşüncemiz kazanma odaklı olacak. Bunu net söyleyebilirim" dedi.

Ligde ilk 8 hafta dışında küme düşme adına birkaç hafta dışında sıkıntılı süreç yaşamadıklarını anlatan Özdilek, "İlk 8 haftadan sonra üzerine koyarak yoluna devam eden bir Gençlerbirliği var. Bugün itibarıyla topladığımız 44 puan önemli ama daha alınabilecek 9 puan var. Sonlar çok önemli" diye konuştu.

Özdilek, oyun anlayışlarını sahaya yansıtmaları durumunda İstanbul'dan istediklerini alarak döneceklerine inandığını dile getirerek, "Kolay bir müsabaka olmayacak. Galatasaray'ın da Şampiyonlar Ligi'ne katılma iddiası var. Ancak istediklerimizi yaparsak saha içerisinde avantajlı olacağımızı düşünüyorum. Keyifli bir müsabaka olacak. Galatasaray'ı yenerksek Avrupa kupalarına katılma adına iddialı takımların arasına gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Cezalı ve sakat futbolcuların çokluğuna değinen Özdilek, şöyle devam etti:

"Kulusic ve Tosic cezalı, Özgür ise sezonu kapattı. Stancu da büyük bir ihtimalle sezonu kapattı. Doğa'nın üst adalesinde yırtık var ve bu oyuncuyla ilgili henüz net bir şey söylenmedi. Bu kadar eksik oyuncuya rağmen takım bütünlüğünü sağlamamız çok önemli. Saha içinde takım bütünlüğünü yansıtabilirsek, istediğimizi elde edeceğimizi düşünüyorum. Kazanma odaklı gideceğimizi tekrarlamak istiyorum."

"Oyuncularıma hep güvendim"

Özdilek, Gençlerbirliği'nin düşme hattından kurtularak Avrupa kupaları için iddialı bir konuma gelmesindeki rolünün sorulması üzerine, "Hem kendi ekibime hem de oyuncu grubuma hep güvendim. İlk 8 haftada skor açısından yaşananlar oyuncuları zihinsel anlamda biraz daha aşağıya çekmiş olabilir. Akabinde maçların kazanılması oyuncuları fiziksel ve zihinsel olarak yukarı taşıdı" yanıtını verdi.

Kırmızı-siyahlı futbolcuların işlerini yaparken keyif almaya çalıştığına işaret eden Özdilek, son üç haftayı da en iyi şekilde bitirmek istediklerini kaydetti.

"Şifo"dan genç futbolculara tavsiyeler

"Şifo" lakaplı teknik direktör Mehmet Özdilek, genç futbolcularla katıldığı söyleşide de altyapı eğitiminin önemini vurguladı.

Gençlerbirliği'nin genç oyuncularına "doğru tercih yapmaları" tavsiyesinde bulunan "Şifo", "Hayatımda başarıyı hep birinci hedef olarak belirledim. Ekonomi tarafını düşünmedim. Siz başarılı olursanız ekonomi tarafı da güçlenerek gelecektir" diye konuştu.

Gençlerden geleceği ilişkin planlarını şimdiden yapmalarını isteyen Özdilek, şunları kaydetti:

"Futbolu 35 yaşında bırakacağımı 20 yaşında biliyordum. Daha yolun başındasınız. Planınızı şimdiden yapın. Çok uzun bir maratonunuz olacak. Kariyerinizde dalgalanmalar olsa da asla vazgeçmeyin. Hem okuyacaksın hem de mesleğinizde daha ileriye gitmeye çalışacaksınız. Aynı zamanda heyecanınızı da hiçbir zaman kaybetmeyin. Heyecanımı yitirdiğim an bu mesleği bırakırım. Oyuncularım da heyecanlanmadan buraya geleceklerse gelmesinler."

Söyleşide başkent ekibinin altyapısından yetişen kaleci Ramazan Köse, Uğur Çiftçi, Ahmet Çalık ve Yusuf Emre Gültekin de yer aldı. Gençlerbirliği serüvenlerini anlatan futbolcular, genç oyunculara tavsiyelerde bulundular. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Özdilek Galatasaray İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title