Haberler

Gençler Urfa'yı Tercih Ediyor

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca uygulanan Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında gençlerin en çok tercih ettiği ilin Urfa olduğu açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Şehirler ve Kültürler projesi kapsamında farklı illerden Şanlıurfa'ya bin 151'i genç, 57'si ise personel olmak üzere toplam bin 208 misafir geldi. Proje kapsamında 4 gün süren gezide Şanlıurfa'ya gelen 14-24 yaş aralığındaki gençler, Şanlıurfa'nın tarihi ve doğal güzelliklerine, kültürüne hayran kaldıklarını belirti.

Yine Şanlıurfa'dan gençlik merkezlerine üye 655 genç, 64 personel olmak üzere toplam 719 kişi; Kayseri, Sivas, Trabzon ve Van'a gezi ve kaynaşma amacıyla gönderildi. Projeyle gençlerin yeni şehirler görerek ve yeni arkadaşlıklar kurarak hayata farklı bir bakış açısıyla bakmaları sağlanmaya çalışılıyor. Gezilerde yapılan etkinlik ve aktivitelerle gençlerin güzel ve verimli zaman geçirmeleri sağlanarak, yeni şeyler öğrenmeleri sağlanıyor. Gençler, gittikleri ilin tarihi ve turistik yerlerini görerek kültür alışverişinde bulunuyor.

ALP: EN İYİ ŞEKİLDE ORGANİZE YAPTIK

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, çalışmanın gençlerin Türkiye'nin doğal güzelliklerini görmeleri, şehirleri ve kültürleri tanımalarına yönelik bir çalışma olduğunu belirterek, "Şanlıurfa bu projeden de her zaman olduğu gibi yüz akıyla çıktı. Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nin tüm personelin, gerek Şanlıurfa'ya gelen gençlerin karşılanmasında ve gerekse de Şanlıurfa'dan diğer illere giden gençlerin yollanmasında hiçbir sıkıntı yaşanmadan üzerlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmıştır" dedi.

YILDIZ: GENÇLER GEZİDE URFA'YI TERCİH EDİYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, "Gençlerin serbest zamanlarını etkili ve verimli kullanmaları, farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranları ile tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amacıyla 14 ilden misafirlerimiz oldu. Bu projede 31 ev sahibi il mevcut olup, Türkiye'nin 81 ilinden buralara gitmektedirler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Şanlıurfa ev sahibi iller arasında en çok rağbet gören ve en çok gencin tercih ettiği illerden biri olmuştur. Bunda şüphesiz Şanlıurfa'nın tarihi, turistik ve kültürel zenginliğinin, eşsiz misafirperverliğinin, Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanlarının özveriyle çalışması ve uyguladığı programın etkisi büyüktür. Bu yüzden Şanlıurfa Gençlik Merkezleri Koordinatörü İbrahim Halil Alp'e ve gençlik merkezinin tüm personeline teşekkürlerimi bildiriyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Kayseri Trabzon Sivas Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title