Haberler

Gençler Mehmet Akif Ersoy'u "Rap"Le Dinleyecek

Güncelleme:

" Çanakkale Şehitlerine" ilk defa "rap" tarzında söylendi, "Leyla" senfonik olarak bestelendi"

Erkan Mutlu' dan büyük Akif'in ve bütün şehitlerimizin ruhuna müzikli bir hediye: "AŞİYAN" Besteci ve solist Erkan Mutlu' nun yoğun çalışmasının sonunda "AŞİYAN " adlı projesi dinleyicileriyle buluşuyor.

Bestelerin ve kompozisyonların tamamının Erkan Mutlu' ya ait olduğu albümde on şarkı bulunuyor. Mehmet Akif'in şiirlerini bestelemenin kolay olmadığını söyleyen Erkan Mutlu, "Akif'i, şehitlerimizi ve Çanakkale'yi ruhunda duymanın ve tabii güçlü bir ekibe sahip olmanın" bu işi başarmakta kendisine yardımcı olduğunu belirtiyor.

"Çanakkale Şehitlerine" adlı ünlü şiiri bestelerken "rap" tarzını kullanarak bir ilki daha gerçekleştiren Erkan Mutlu, müziksever gençlere "İstiklal Şairimiz" Mehmet Akif Ersoy'u farklı bir sesle dinletmeyi hedefliyor.

"Rap" tarzında okunan bölümüyle genç kuşakların ilgisini çekecek olan "Çanakkale Şehitlerine" bestesinin başında bütün dünyaya Çanakkale Savaşı'ndan günümüze milletimizin ve Mehmet Akif'in mesajı da İngilizce olarak yer alıyor.

Mehmet Akif'in dev karakterinin şiirlerin bestelerine de tabii olarak yansıdığını belirten Erkan Mutlu' nun son albümü Klasik Türk Müziği nağmelerinden ilahilerin derin seslerine, popüler müziğin ritminden senfonik müziğin coşkusuna ve tabii rap tarzının doğruları net olarak söyleme gücüne kadar pek çok duyguyu bir arada yaşatacak.

Çanakkale Zaferi'ni hep birlikte şerefle kutlayacağımız 18 Mart'ta müzikseverlerle buluşacak olan albüm şimdiden büyük ilgi görüyor ve özellikle İngilizce mesajıyla farklı bir pencere açıyor.

Genel sanat yönetmenliğini Çiğdem Mutlu, yapımcılığını Gümüş Prodüksiyon ve prodüktörlüğünü Fatih Gümüş'ün yaptığı Türkiye'nin en iyi stüdyo müzisyenlerinin performanslarıyla katkıda bulunduğu "AŞİYAN" albümü dünyanın en iyi teknolojilerine sahip olan Marşandiz stüdyosunda, SSL Analog Mixerle (Solid State Logic) ve Protools sistemlerle kaydedildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Fatih Gümüş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title