Haberler

Genç Yeryüzü Doktorları Havza'da Öğrencilerle Buluştu

Genç Yeryüzü Doktorları topluluğunda yer alan OMÜ Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri Havza Çelikalan İlkokulu'nu ziyaret etti.

Genç Yeryüzü Doktorları topluluğunda yer alan OMÜ Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri Havza Çelikalan İlkokulu'nu ziyaret etti.

Atakum Gençlik Merkezi Gönüllüleri Havza Belediyesi ve Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün destekleri ile ilçeye gelen 17 topluluk üyesi, Çekilalan İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı, el temizliği, hijyen, uyku ve dinlenme ile sağlıklı beslenme hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Genç Yeryüzü Doktorları, gönüllüler ile öğrenciler birlikte boyama, beslenme ve oyun etkinlikleri yaptı. Programın sonunda öğrencilere diş fırçası ve çeşitli kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

Genç Yeryüzü Doktorları (GYYD) OMÜ Oluşumu Başkan Yardımcısı Sinem Kısa, gönüllü doktorlar ve öğrenciler olarak her yerde olmaya çalıştıklarını belirterek, "Orada ve her yerde olmak için çalışmaktayız. Gönüllü arkadaşlarımızla yer yüzünün her coğrafyasında ihtiyaç duyulan her yerde olmaya çalışıyoruz." dedi.

Kısa, "Çelikalan'da beş ayrı konuda öğrencilere eğitim verdik. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların bir amacı da çocukların doktor korkularının önüne geçmek. Bunu sağlamak ve sıcak ilişkiler kurmak için çocuklarla çeşitli oyunlar oynayıp etkinlikler yaptık." ifadesinde bulundu.

Okul ziyaretinin ardından GYYD üyeleri ve Atakum Gençlik Merkezi üyeleri, Havza Belediyesi Halka İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Çörekçioğlu ve Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun'la birlikte, Nusaybin'de şehit olan Muhammet Yılmaz'ın Aslançayır Mahallesi'ndeki dede evini ziyaret ederek ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Atakum Gençlik Merkezi Havza Politika Güncel Haberler

title