Haberler

Genç Sinemacılardan Menderes Samancılar'a Yaşam Boyu Onur Ödülü

Güncelleme:

"Özel ALEV Lisesi 3. Uluslararası Kısa Film Yarışması", öğrencileri sinemaya yönlendirerek sinemanın geleceğine katkıda bulunmak amacıyla genç sinemaseverleri bir araya getirdi.

24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Novada AVM ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gala gecesinde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" Menderes Samancılar'a verildi. Birinciliği 'Var-Yok' adlı kısa filmiyle İstanbul Özel Sezin Lisesinden Gizem Serinyel kazandı.

ALEV Lisesi, altı yıldır düzenlenen kısa film yarışmasını üç yıl önce uluslararası platforma taşıdı. Amaçlarına, öğrencilerin hazırladığı filmleri uluslararası alanda da duyurmayı ekledi. Bu bağlamda Özel ALEV Lisesi, genç sinemacılara destek olan birbirinden değerli jüri üyeleri ile amaçlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Sinema eleştirmeni, senarist ve yazar Uygar Şirin; oyuncu ve yönetmen Ali Artaç; senarist Mine Kayaoğlu Öz; oyuncu, senarist ve yönetmen Cemal Şan; senarist, oyuncu ve yönetmen Hakan Haksun; oyuncu Neslihan Atagül; Kısa Kes Yarışması kurucu başkanı Arya Su Altıoklar bu yılki yarışmanın jüri üyeleriydi. Jüri zorlu bir karar aşamasından sonra finalisteleri; temaya uygunluk, senaryoda özgünlük, görsellik ve kurgu kriterlerini dikkate alarak belirledi.

"Yaşam Boyu Onur Ödülü Menderes Samancılar'a"

Gecede Türk sinemasına yıllarını veren Menderes Samancılar'a "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verilirken, sanatçı kendisi için hazırlanan kısa film karşısında mutluluğunu gizleyemedi.

Özel ALEV Lisesi 3. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda jüri özel ödülüne "Piramit" adıyla İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesinden Batıkan Karabacak layık görüldü. Üçüncülüğü "Baskı" adlı filmle Bursa Özel Tunçsiper Lisesinden Berk Serpen, ikinciliği "Lavinia" adlı filmle Sakarya IMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Anıl Can kazandı. Birinciliği ise yaptığı araştırmalar ve kısa filminde yansıttığı toplumsal duyarlılıkla jüriyi kendine hayran bırakan "Var-Yok" adlı çalışmasıyla İstanbul Özel Sezin Lisesinden Gizem Serinyel göğüsledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Samancılar İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title