Haberler

Genç Kadın Organlarını Bağışladığı Oğlunun Kalbini Dinledi

Güncelleme:

Amerika'da yedi aylıkken ölen bebeğinin organlarını bağışlayan kadın, 4 yaşındaki bir kıza nakledilen oğlunun kalbini dinledi.

ABD'nin Phoenix kentinde yedi aylıkken ölen oğlunun organlarını bağışlayan Heather Clark adlı kadın, 4 yaşındaki bir kız çocuğuna nakledilen oğlunun kalbini göz yaşları içinde dinledi.

BEBEĞİN ÖLÜMÜNE BAKICISI YOL AÇMIŞTI

3 yıl önce oğluna bakması için tuttuğu bebek bakıcısı eve erkek arkadaşını çağırmış ve o da çocuğun ölümüne neden olmuştu. 2013'te yaşamını yitiren Lukas isimli bebeğin kalbi, nakil bekleyen Jordan isimli bir kıza nakledilmişti. 18 aylıkken Lukas'ın kalbiyle hayata dönen Jordan, kalbinin sahibi olan Heather Clark ile buluştu.

"BİZ ARTIK BİR AİLEYİZ"

Jordan ve annesi Esther Gonzalez'e teşekkür eden genç kadına Jordan'ın annesi şunları söyledi "Bu hissettiklerimi anlatmak çok zor. Kendi yasını tutarken başka bir aileyi düşünmüş olması... Biz artık bir aileyiz, arkadaşız, ailelerimizi birleştirdik." dedi.

''BU OĞLUMUN KALP ATIŞI''

Bir steteskop yardımıyla Jordan'ın göğsünü dinleyen Clark, oğlunun kalbinin sesini duyunca inanamadığını belirterek, "Bu Lukas'ın kalp atışı. Sana çok teşekkür ederim Jordan. Bundan sonra daha sık görüşeceğiz." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Phoenix Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

PILLOW FIGHTER:

kadınlar da ağlayacak yer arıyor. . . iyi işte allah kabul etsin nedir abicim kalbi dinledim duygulandım öhü öhü

0
28
yanıtYanıtla
Şafak TUNCER:

Bir Anne için, hem büyük bir üzüntü; hem müthiş bir sevinç..

5
0
yanıtYanıtla
Akmal:

Bizim mallar cennete götüreceğini sanıyor organlarını ve bağışlamıyor. Ölüyken bille korkak bir toplum yazık.

5
0
yanıtYanıtla
Beyin ölümü ölüm değilki:

Beyin ölümü ile kişinin tam ölümü arasında tıbben çok farklar vardır. Tıbbın kabul ettiği tam ölüm halinde, ruh bedenden tamamen ayrılmakta, bedende canlılığa ait hiçbir emare kalmamakta ve ölüm katılığı oluşmaktadır. Beyin ölümünde ise, ''ruhun bedenden ayrıldığı''na dair emareler yoktur. Yaşam destek ünitesi de bu sebeple açık tutulmaktadır.

1
0
yanıtYanıtla
FİŞİ ÇEKMEDEN ÖNCE DÜŞÜN:

Beyin bazı fonksiyonlarını kalıcı veya geçici olarak icra edememekte veya beyin hasarı nedeniyle ancak hasarla ilgili olan organlarda sorun yaşanmaktadır o kadar. Dışarıdan verilen destekle hastanın solunumu, beslenmesi, dolaşım ve boşaltım sistemleri faaliyetlerini sürdürmekte, insan canlılığına ait tüm belirtiler ise devam etmektedir.

1
0
yanıtYanıtla
tEPKİ VEREMİYOR AMA ÖLMEDİ:

organ naklinin yapılabilmesi için, tıp açısından kalbin çalışmasını sürdürmesi yani ruhun henüz bedeni terk etmemiş olması gerekiyor. Ruh bedeni terk etmemişse, dinen de tıbben de kişi yaşamını sürdürmektedir. Ancak vücuttaki hasarlar nedeniyle tepki verememektedir. Dahası organları almak için yapılan işlemde de yaşamın sürmesi şarttır ve bu sırada da hasta destek ünitesine bağlı kalmaktadır. Bu canlı kişi normal bir kişi gibi acı çekmektedir ancak tepki verme gücüne sahip değildir.

1
0
yanıtYanıtla
ALLAHTAN ÜMİT KESİLMEZ:

Organ bağışı insanın insana yapabileceği en büyük yardımlardan biridir. Yaşatmak da yaşamak kadar güzel bir duygudur. Ancak makinaya bağlı da olsa yaşayan canlı bir kişinin organlarını nakletmek doğru mu ? Fişini çekersek ölür diyorlar. Eee sende çekme o zaman yaşasın. O kalp Makinadan yardım alarak ta olsa kendi vücudunda atsın. Belki zaman içerisinde yaşam fonksiyonları düzelecek ve hayatına devam edecek.

1
0
yanıtYanıtla
ORGAN NAKLİ ÖNEMLİ:

Keşke ölüden organ alınabilse de biz de bağışlasak. Çünkü öldükten sonra organlar çürüyüp gidecek hiç olmazsa birine hayat versin. Ancak ölmüş bir kimseden göz korneası dışında hiçbir organ alınamaz. Yani organların alınabilmesi için olmazsa olmaz şart, diri olunmasıdır. Canlıdan sadece kan, ilik ve böbrek nakli yapılabilir. Bunların dışında yapılan organ nakillerinde yaşayan kişinin organları alınarak bir bakıma öldürülmüş oluyor.

1
0
yanıtYanıtla
Anlayıp öğrenin:

İnsanın organlarından bazılarının işlev görmemesi halinde ölü olarak değerlendirilemez. ölümün söz konusu olabilmesi için vücuttaki tüm organların fonksiyonlarının yitirmesinin kesinleşmiş olması gerekir. Vücutta bir çok organ görevini yürütürken sadece beynin işlevini yitirmesi ölüm değildir. Makineye bağlı yaşayan kişilerin fişi çekildiğinde pek çoğu hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

1
0
yanıtYanıtla
Organ naklini iyi araştırın:

Ölüden organ alınabilir mi? Ölmüş bir kimseden göz korneası dışında hiçbir organ alınamaz. Yani organların alınabilmesi için olmazsa olmaz şart, diri olunmasıdır. Canlıdan sadece kan, ilik ve böbrek nakli yapılabilir. Bunların dışında yapılan organ nakillerinde yaşayan kişinin organları alınarak bir bakıma öldürülmüş oluyor.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title