Haberler

Genç Denizciler, Erkan Gürsal'a Ağladı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde beyin kanamasından 76 yaşında yaşamını yitiren Türkiye'nin ilk rock müzik grubunun kurucularından 'Somer Sonataö olarak tanınan Emekli Kurmay Albay Erkan Gürsal, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde beyin kanamasından 76 yaşında yaşamını yitiren Türkiye'nin ilk rock müzik grubunun kurucularından 'Somer Sonataö olarak tanınan Emekli Kurmay Albay Erkan Gürsal, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. 1950'li yıllarda başlayarak tüm dünyayı saran rock'n roll fırtınasının Türkiye'deki ilk temsilcilerinden olan Deniz Harp Okulu Orkestra ve Vokal Grubu'nun şefi 'Somer Sonataö takma adıyla bilinen Emekli Kurmay Albay Erkan Gürsal, geçen Çarşamba günü yalnız yaşadığı Turgutreis Mahallesi, Semiray Sitesi'ndeki evinde rahatsızlandı. Arkadaşları tarafından bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gürsal'a beyin kanaması teşhisi konup, mİLAS 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Gürsal, burada doktorların müdahalelerine rağmen dün (Cuma) yaşamını yitirdi.

Piyanist Gürsal için bugün ikindide çok sevdiği Turgutreis'te askeri cenaze töreni düzenlendi. Turtgureis Camisi'ndeki törene ABD'de yaşayan oğlu Somer Gürsal, müzisyen arkadaşı Emekli Albay Ersin Yüce, arkadaşı Emekli Albay Okyay Çağlayan ve KKK Eğitim Merkezi Komutanı Yarbay Mustafa Pancar ile Gürsal'ın yakınları ve sevenleri katıldı. Gürsal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda camiye getirildiğinde gözyaşları sel oldu.

'ROCK MÜZİĞİN KİLOMETRE TAŞLARINDANDIö

Cenaze, Gürsal'ın birlikte müzik yaptığı arkadaşı Emekli Albay Ersin Yüce, gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, 'Erkan, rock müziğin Türkiye'deki kilometre taşlarından biriydi. Harp okulunda yasak olmasına rağmen takma isimlerle müzik grubu kurmuş ve müziğe gönül vermiştik. O günün şartlarında hapishaneye bile atıldık, cezalandırıldık 5 denizci olarak ama yılmadık. Hapisteyken bile çalıştık, beste yaptık. Müzik aşkı uğruna girdiğimiz hapisaneden çıktıktan sonra da yeni besteler yaparak müziğe devam ettik. Ardından Deniz Harp Okulu Orkestrası olarak çaldık, Gürsal, rock müziğin 1950'li yıllarda ülkemizde filizlenmesini sağlayan önemli bir sanatçıdırö dedi.

'VATAN TOPRAĞINDAN AYRIMAMö

4 yıl önce de annesini kaybettiğini hatırlatan Somer Ayata ise 'Babama, 'Yalnız kalma, gel ABD'de bizimle yaşa' dedik. Ancak, 'Vatan toprağımdan ayrılmam' deyip, bu isteğimizi kabul etmeyip, çok sevdiği Bodrum'da kalmayı tercih etti. Yalnız yaşarken başına bir şey gelebileceğinden korkuyorduk. Korktuğumuz başımıza geldi. Acımız büyükö dedi.

Kılınan namazın ardından Gürsal'ın bir süre askerlerin omzunda taşınan cenazesi Akçaalan Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

'Genç Denizcilerö olarak bilinen orkestrada, Erkan Gürsal piyano, Durul Gence davul çalarken Erkut Taşkın, Ersirn Yüce ve Güngör Yücel vokalleri üstleniyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Harp Okulu Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title