Haberler

Genç Bilim İnsanları Eserlerini Sergiledi

Güncelleme:

Mayıs ayında yapılacak Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması için orta öğretim öğrencilerince hazırlanan 150 proje, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) sergilendi.


Sergi nedeniyle Merinos AKKM Fuaye Alanı'nda açılış töreni düzenlendi. Törene; Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer, Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Tasarım ve inovasyon temalı

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması'na Türkiye çapında 1000'in üzerinde başvuru yapıldığını söyledi. Ön elemeyi geçen 150 projenin 2-3 Nisan tarihleri arasında Merinos AKKM'de izlenime sunulacağını belirten Başkanvekili Karlık, "Değerli jüri üyeleri projeleri değerlendirecek ve kategorilerine göre finalist 50 proje ortaya çıkartılacak. Finalistler, 8-9-10 Mayıs'ta Merinos Park'ta tasarım ve inovasyon temasıyla gerçekleşecek Bursa Bilim Şenliği'nde bilim severlere eserlerini gösterecek" dedi. Yarışmanın hayırlı olması dileğinde bulunan Başkanvekili Karlık, orta öğretim öğrencilerine girdikleri bilim serüveninde başarılar diledi.

50 proje finale kalacak

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer ise, ortaokullardan 40, liselerden 50 ve meslek liselerinden 60 olmak üzere toplam 150 projenin sergiye çıkarıldığını ifade etti. 150 eserin mayıs ayında değerlendirme kurulu tarafından elemeye tabi tutulacağını ve ortaokullardan 15, liselerden 15 ve meslek liselerinden 20 olmak üzere toplam 50 eserin finale kalacağını vurgulayan Sezer, "Finale kalan eserler, Bursa Bilim Şenliği 2015 Final Sergisi'nde bilim severlerin beğenisine sunulacak" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından protokol üyeleri, sergileri gezerek öğrencilerden ar-ge ürünleri hakkında bilgiler aldı. Sergi açılışında sahne alan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, çeşitli kategorilerde müzik örnekleri sundu. Büyükşehir Belediye Bandosu, çaldığı marşlarla katılımcılara neşeli dakikalar yaşattı.
Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması, Bursa Bilim Şenliği kapsamında bu yıl ilk kez organize ediliyor. Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) desteklediği yarışma, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ekipleri tarafından yürütülüy

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Merinos Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title