Haberler

Gelişimin Yıldızları Amerika Finallerinde…

Destination Imagınation'un Kuşadası Efes Convention Center'da gerçekleşen ulusal turnuvasında 6 kategoride 8takımla katılan İzmir Gelişim Koleji öğrencileri 1 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ, 2 TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ ve 1 TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ dereceleri elde etme gururunu yaşadılar.


Turnuvada bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarının yanı sıra doğaçlama, tiyatro becerileri, yazı, proje yönetimi, iletişim, yenilikçilik, takım çalışması ve topluma hizmet alanlarında çalışmalar yapılmasını sağlayan yedi ucu açık görevden birini seçerek çözümlerini sunan Gelişimli takımlar EL (İlkokul) seviyesinde, SUPER SEVENS takımıyla TÜRKİYE 1.ncisi, ML (Ortaokul) seviyesinde WHERE THE GIRLS AT? Takımı ile TÜRKİYE 2.ncisi, ML (Ortaokul) seviyesinde DIMENSION Takımı ile TÜRKİYE 2.ncisi; ML (Ortaokul) seviyesinde TUNNEL OF HORHOR Takımı ile TÜRKİYE 3.ncüsü oldular. Birinci ve İkinci olan takımlar Amerika, Tennesse /Knoxville'deki Global Finals'a katılma hakkı kazandılar.Katılımcılar, İzmir Gelişim Koleji Beden Eğitimi Öğretmenlerinin özellikle açılış ve kapanış törenlerinde 3200 kişiye yaptırdığı Zumba ile bir anı hep birlikte paylaşmanın coşkusunu yaşadılar.

Destination Imagination Nedir?

Dünyada otuzdan fazla ülkeden yüz bin, Türkiye'de yaklaşık iki bin genç, en büyük yaratıcı düşünme ve problem çözme festivali olarak kabul edilen Destination Imagination (Yaratıcı Problem Çözme) etkinliğine katılarak ve çözümlerini sergilemektedir. Destination Imagination'ın, görev programına katılmış olan bir buçuk milyondan fazla genç ve yetişkinin üzerinde olumlu etkisi olmuştur. Destination Imagination, Inc. kendini, her yaştan öğrenci için hayal gücünden yeniliğe, yaratıcı süreci keşfetme ve kullanma fırsatları yaratmaya adamıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title