Haberler

Gelısım Unıversıtesı'nde Osym Ek Yerlestırme Kayıtları Devam Edıyor

Gelişim Üniversitesi'nde ÖSYM ek yerleştirme kayıtları devam ediyorErdinç YILDIRIM/İSTANBUL(DHA) LYS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte ÖSYM ek yerleştirme için kayıt işlemleri başlattı.

Gelişim Üniversitesi'nde ÖSYM ek yerleştirme kayıtları devam ediyor

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL(DHA) LYS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte ÖSYM ek yerleştirme için kayıt işlemleri başlattı. 5 Eylül'de açıklanan LYS ek yerleştirmeleri için kayıtlar 9 Eylül tarihine kadar devam edecek.

2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 6-9 Eylül arasında yapılacak. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya işlemlerini tamamlamayanlar kayıt haklarını kaybedecekler.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni kazanan öğrencilerin, üniversitenin rektörlük binasında gerçekleştirilecek kayıtlarını 6-9 Eylül tarihleri arasında yapabilecekler. Aileleri ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne gelen öğrenciler kayıtlarını yapmaya devam ediyor.

"YÜZDE 92 DOLULUK ORANINA ULAŞTIK"

Yüzde 92 doluluk oranıyla kontejyanını en çok arttıran üniversiteler arasında 3'üncü sıraya ulaştıklarını dile getiren Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, "Amacımız öğrencilerimizin yeteneklerine ve arzularına uygun eğitim verebilmek. Elimizde ki tüm imkanları eğitim kalitesini arttırmak için kullanıyoruz. Ayrıca üniversitemize kayıt yaptıranların yüzde 90'ı burslu olarak eğitim alıyor" dedi.

"ERASMUS PROGRAMI ÇOK ÖNEMLİ"

Yeni başlayacak öğrencilere en önemli tavsiyenin Erasmus programının olduğunu söyleyen Aykaç, "Biz öğrencilerimizin birçok ülkeye gitmelerini ve yurtdışı üniversitelerinden eğitim almalarını istiyoruz. Aldıkları eğitim sonucunda ülkelerine döndüklerinde deneyim sahibi olacaklardır. Bu sayede daha düşünen ve sorgulayan öğrencilerimizin olacağından eminiz" dedi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Gelişim Üniversitesi Burhan Aykaç Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title