Haberler

Gelibolu Yarımadası'na 2 Bin Avcı Böcek Salınacak

Çanakkale'de şehitliklerin bulunduğu tarini Gelibolu Yarımadası'ndaki ormanların kurumasına neden olan çam kese böceğiyle biyolojik mücadele kapsamında, bu yıl bölgeye 2 bin avcı böcek salınacağı açıklandı.

Çanakkale'de şehitliklerin bulunduğu tarini Gelibolu Yarımadası'ndaki ormanların kurumasına neden olan çam kese böceğiyle biyolojik mücadele kapsamında, bu yıl bölgeye 2 bin avcı böcek salınacağı açıklandı.

Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda 2014 ve 2015 yıllarında çam kese böceğiyle mücadele için Eceabat İşletme Şefliği'nde 11, Gelibolu Şefliği'nde 42, Anafartalar Şefliği'nde 6 olmak üzere toplam 59 biyolojik mücadele projesi düzenlenip, 2x4 metre ebatlarında adacık tesis edildiği belirtildi. Adacık yöntemiyle, çam kese böceğinin paraziti olan sinek (phryx caudata) çoğalması sağlanarak, hem çam kese böceğiyle mücadele edildiği hem de doğaya zarar verilmediği açıklandı. Eceabat Orman İşletme Şefliği'nce, çam kese böceğinin bulunduğu Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki ormanlarda geçen yıl ve bu yıl 600 hektar alanda mekanik mücadele yapıldığı bildirildi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki ormanlarda çam kese böceği ile kimyasal mücadele yapılamadığı belirtilen açıklamada, "Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü olarak çam kese böceği ile mücadele için, biyolojik mücadele kapsamında laboratuarlarda her yıl ortalama 12 bin Calasoma Sycophanta böceği üretilmektedir. 2015 yılı Mayıs ayından bu avcı böcekten 2 bini tarihi Gelibolu Yarımadası'na salınacaktır. Bu sayede çam kese böceği ile mücadele edilecek, aynı zamanda doğaya zarar verilmemiş olacaktır" denildi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Soğandare, Kerevizdere, Domuzdere mevkilerinde, çam kese böceğinin yoğun olarak etkilediği alanın ise 50-60 hektar orman olduğu ve zarara uğrayan ağaçların iğne yapraklarını tamamen kaybetseler bile, daha sonra yeniden yeşilleneceği belirtildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Çanakkale Gelibolu Eceabat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title