Haberler

Geleneksel Çalgılar Davul ve Zurna, Ehil Ellere Teslim Edilecek

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Kapalı Spor Salonu’nda davul ve zurna eğitimi kursu açıldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Kapalı Spor Salonu'nda davul ve zurna eğitimi kursu açıldı.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan davul ve zurna kursuna 20 kursiyer katılırken, kursun haftada 3 gün olmak üzere 3 ay devam edeceği belirtildi. Davulcu Durmuş Atalay tarafından verilen kurs sonunda kursiyerlerin davul ve zurna çalmayı öğrenecekleri belirtilirken, geleneksel çalgıların yaşatılması kapsamında açılan kursun yoğun ilgi gördüğünü belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, "İstekte bulunan kursiyerlerin taleplerini değerlendirerek davul zurna eğitimi kursu açtık. Özellikle geleneksel çalgıların yaşatılması anlamında bu tür kurslara önem veriyoruz" dedi. Tekdemir, kursun açılmasına destek veren Belen Mahallesi Muhtarı Hasan Acar'a da teşekkür etti.

İKİ KÜÇÜK KURSİYER

En küçük kursiyer olan Belen Mahalle Muhtarı Hasan Acar'ın oğlu 6 yaşındaki Turgut Acar ile 7 yaşındaki Ramazan Tekdemir, performansları ile kursiyerlerin maskotu oldular.

MESLEK YOK OLMAYA BAŞLADI

Kursun eğitimcisi davulcu Durmuş Atalay, davul çalmayı yıllar önce öğrendiğini belirterek, "Artık belli bir yaşa geldim. Davulculuk mesleğinin yeni nesillere aktarılması gerekiyor. Biz yaşlanıyoruz. Bu meslek yok olmaya yüz tutuyor. Bitti, bitiyor. Bu mesleğin yok olmaması amacıyla bu kurs açıldı" dedi. Kursiyerin performanslarını da değerlendiren Atalay, "Gençlerin geleceği parlak. İyi bir davulcu olabilirler" dedi.

KUMLUCA GÜREŞLERİNDE DAVUL ÇALMAK İSTİYOR

Kursiyer Cihat Ulutaş, çocukluğundan bu yana davul çalabilmeyi çok istediğini belirtirken, Salih Tekdemir de davul çalmayı öğrenmeye çalıştıklarını, Geleneksel Kumluca Güreşleri'nde Kırkpınar davulcularının yerine kendilerinin davul çalmayı planladıklarını söyledi.

Kursiyer Ali Bahar ise gençleri teşvik etmek için kursa katıldığını ve davul çalmayı öğrenenlerin kendilerine iyi bir geçim kaynağı oluşturacaklarını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Antalya Kumluca Belen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title