Haberler

Geleneksel 7.Ege Şenliği Manisa'da Yapıldı

Güncelleme:

Manisa Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Şubesi'nin düzenlediği ''Manisa 7.Geleneksel Ege Şenlikleri'nde buluşan 120 gönüllü üye, Manisa-Muradiye'de ağırlandı.


Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nin her hafta sonu düzenledikleri okul tadilatları, 'Yalnız Oyuncaklar Yeni Arkadaşlarıyla buluştu' gibi çeşitli konularda verdikleri gönüllü seminerlerden yorgun düşen İzmir Buca, Bornova, Alsancak, Karşıyaka Yeni Yüksektepe Kültür Derneği üyeleri Manisa Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Şubesi'ne konuk oldu.

Manisa 7.Geleneksel Ege Şenlikler hakkında bilgi veren Manisa Yeni Yüksektepe Derneği Şubesi Başkanı Emel Tokuyan ''7.Geleneksel Ege şenlikleri, bu yıl diğer şubelerin katılımıyla Manisa'da yaptık. Dostluk ve kardeşlik dolu bir şenlikte buluşan 120 dernek gönüllü arkadaşlarımızla bir araya gelerek aktif çalışmaların ardından, Ege yöremize ait şiirler okundu. Egeli yazarların kitapları sergilendi, Ege yemekleri yapıldı, Ege yöresinin halk oyunları oynandı. Ege yöresi şarkıları ve türküleri seslendirildi, Yöresel ip çekme, körebe gibi oyunlar canlandırıldı. Bu şenlikteki amacımız gönüllü üyelerimizi yöremizde unutulmaya yüz tutan eski oyunları yaşatmak gelecek kuşaklara taşımaktır.'' dedi.
Bu yıl Manisa'da 7.Düzenlenen Geleneksel Ege Şenlikleri etkinliğinde şenliğe katılan dernek şubeleri arasında Ege Halk Oyunları yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda İzmir-Karşıyaka Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Şubesi birinciliği kazanarak kupanın sahibi oldu. Manisa Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Şubesi Başkanı Emel Tokuyan, geleneksel Ege Şenliğinin mayıs ayında yapılmakta olduğunu belirterek ''Bu yıl etkinliğimiz Soma Kömür faciası nedeniyle Haziran ayında yaptık.''dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muradiye İzmir Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title