Haberler

Gelecek Turizmde Ödüle Doymuyor

Güncelleme:

Anadolu Efes'in T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'yla yürüttüğü Gelecek Turizmde, "Sürdürülebilir İş Ödülleri"nde "işbirliği" kategorisinde ödüle layık görüldü.


Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde "işbirliği" kategorisinde ödülün sahibi oldu

Ödülle ilgili bir açıklama yapan Anadolu Efes Kurumsal İletişim Müdürü Simge Balaban, "Gelecek Turizmde, 8 yıldır altın üçgen dediğimiz kamu, özel sektör ve uluslararası organizasyon işbirliğiyle hayata geçiyor. Bu doğrultuda örnek bir işbirliği modeli yarattığımıza inanıyoruz. Desteklediğimiz projelerin de kendi yapılanmalarında mutlaka sivil toplum kuruluşu, üniversite, yerel yönetim işbirlikleri kurmalarına önem veriyoruz. Bu nedenle "İşbirliği" kategorisinde bir ödüle layık görüldüğümüz için çok mutluyuz" dedi.


Bu yıl ikincisi düzenlenen ve iş dünyasının sonucunu merakla beklediği "Sürdürülebilir İş Ödülleri" 8 Ekim tarihinde İstanbul'da sahiplerini buldu. Toplamda 8 kategoride, KOBİ ve büyük şirketlerin başvuru yapabildiği organizasyona birçok proje katıldı.

Üniversite, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan değerlendirme ekibi, Gelecek Turizmde projesini "işbirliği" kategorisinde ödüle layık gördü. Birden fazla kuruluşun ortak hedef doğrultusunda hareket edip sürdürülebilir sonuçların baz alınarak verildiği "Sürdürülebilir İş Ödülleri/işbirliği Kategorisi" ödülünü alan Anadolu Efes Kurumsal İletişim Müdürü Simge Balaban, ödülle ilgili olarak; "Gelecek Turizmde projesine son üç yılda 572 başvuru yapıldı ve bu projelerden altısına fon, iletişim ve mentorluk desteği veriliyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes olarak, 8 yıldır kesintisiz devam eden işbirliğimiz var. Başvuran projelerde de mutlaka işbirliklerin olmasına dikkat ediyoruz. Ayrıca değerlendirmeye aldığımız projelerin sürdürülebilir olmasına, bölge ekonomisine katkıda bulunmasına ve rol model bir içerik taşımasına özen gösteriyoruz. Bu kapsamda, proje bölgelerine artı değer katacak ve yerel halka da fayda sağlayacak projeleri desteklemeye dikkat ediyoruz." dedi.

Gelecek Turizmde'nin yerel kalkınmaya destek olmayı amaçladığını; kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir arada hareket ettiği bir platform olduğuna değinen Balaban, "Gelecek Turizmde ile bugüne kadar birçok kişinin istihdamına olanak sağlayarak, proje bölgelerinin kalkınmasına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Ödüller

Gelecek Turizmde, 2014 yılında The Stevie Awards 11. Uluslararası İş Ödülleri'nde "Avrupa'nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi" ve "Toplum İlişkilerinde En İyi Halkla İlişkiler Projesi" kategorilerinde bronz madalyaya layık görüldü. Bunlara ek olarak CSR Europe tarafından yürütülen Skills for Jobs- İstihdam için Yetkinlikler- Etki Haritası'nda Türkiye'yi temsil eden tek proje oldu. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TUHİD) tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri'nde ise "Juri Özel Ödülü" kazandı. Ayrıca bu yıl yine The Stevie Awards 12. Uluslararası İş Ödülleri'nde "Avrupa'nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi" kategorisinde bronz madalya, dijital platformu Dünyalar Senin ile "En İyi Blog" kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldu.

Rakamlarla Gelecek Turizmde

%100 Misia Projesi'nde 44 kadın eğitim aldı, yaklaşık 25 kadının proje kapsamında açılan İpek Dokuma Evi ve Koza Restoran'da istihdamı sağlandı.
9 kadının eğitimci olmak üzere yetiştirildiği Seferihisar Geleneksel Mutfağı'nda eğitim gören kadınlar, ilçedeki kadınlara da eğitim vermeye ve eğitimler sayesinde hazırladıkları ürünleri satmaya başladı.
Mardin Projesi'nde toplam 43 kadın eğitim aldı ve 22 yataklı iki misafirevinde 16 kadının istihdamı sağlandı.
Malatya'nın Mirası Arslantepe Projesi'nde 220 kişi eğitim aldı. Proje sonucunda Arslantepe Höyüğü hakkında hem bilinirlilik sağlanmış olacak hem de UNESCO Dünya Miras Listesi'ne katılabilmesi için adım atılmış olacak.
Göbeklitepe'de Taş İşçiliği Projesi'nde 6'sı kadın 20 kişi taş işçisi olarak yetişiyor.
Safranbolu Projesi kapsamında bölgenin orijinal hediyelik eşya ihtiyacı fark edilerek anket çalışması düzenlendi. Anket çalışmasından çıkacak sonuçlara göre tasarımcı Derin Sarıyer'in danışmanlığı ve jüri üyesi olduğu ulusal tasarım yarışması başladı ve ilgili bölümlerden 30bin öğrenciye ulaşıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Anadolu Efes Balaban Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title