Haberler

Geleceğin Subayları Ders Başı Yaptı

Kuleli Askeri Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılına törenle başladı.

Açılışta geleceğin subaylarına uyarılarda bulunan Okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar, "Okulumuz geçtiğimiz öğretim yılında planlanan tüm hedeflerine başarıyla ulaşmıştır" dedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı başlangıcı nedeniyle tarihi Kuleli Askeri Lisesi içerisinde bulunan kültür merkezinde tören düzenlendi. Tören İstiklal Marşı okunması ile başladı. Geleceğin subaylarının aileleri ile birlikte katıldığı törende Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel' ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın mesajları okundu.

Törende açılış konuşmasını yapan okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar, öğrencilere uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerden düzenli ders çalışmalarını ve yabancı dil öğrenmelerini isteyen Aygar, velilerden komutanlara güvenmelerini istedi. Aygar, Kuleli Askeri Lisesi'nin geçtiğimiz dönemde planlanan tüm hedeflere başarı ile ulaştığını belirterek, "Bu dönemde öğrencilerimiz aldığı akademik başarıların yanı sıra satranç, güreş ve atış gibi bir çok olimpik spor dalında başarılarını birinciliklerle taçlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hikmet Özdemir tarafından verilen yeni eğitim öğretim döneminin ilk dersinin konusu ise Atatürk oldu. Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin Zeybek gösterisi ile renklenen açılışta geçtiğimiz dönem dereceye giren ve çeşitli yarışmalarda başarılar kazanan öğrencilerin isimleri de okundu. Törende en genç Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi olan Taha Çolak da bir konuşma yaptı. Genç öğrencinin heyecanlı konuşması veliler tarafından coşkuyla alkışlandı. Törenin sonunda öğrenciler hep birlikte Kuleli Marşı'nı okudu.

METİN BAŞAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuleli Askeri Lisesi Hulusi Akar Necdet Özel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title