Haberler

Geleceğin Kadın Liderleri" Projesi

Projenin 5'inci dönem eğitimlerine başvurular başladı.

"Geleceğin Kadın Liderleri Projesi"nin 5'inci eğitimlerine başvurular başladı.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nden (KAGİDER) yapılan açıklamaya göre, Sanofi Türkiye işbirliğiyle genç kadınların toplum ve iş hayatındaki konumlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen proje, 2010'dan bu yana yürütülüyor.

Üniversite son sınıf öğrencisi veya yeni mezun, 20-25 yaş arası genç kadınların katılımına açık olan proje kapsamında düzenlenen 4 günlük eğitimler süresince katılımcılara özgeçmiş yazma, iş aramada teknolojinin kullanımı, mülakat simülasyonları gibi işe alım sürecinde faydalı olacak pratik bilgiler aktarılıyor.

Genç kadınlar ayrıca hedef belirleme, iş ahlakı, etkin iletişim, kariyer planlaması gibi iş hayatlarına yön verecek dersleri de içeren bir eğitimden geçerek bankacılık, sağlık, telekomünikasyon, reklamcılık, hızlı tüketim gibi farklı sektörlerin temsilcilerinden o sektörlerle ilgili doğrudan bilgi alma şansına da sahip oluyor.

Dört günlük eğitimini tamamlayarak sertifika alacak tüm genç kadınlara, iş arama süreçlerinde 6 ay boyunca KAGİDER ve Sanofi Türkiye tarafından mentorluk desteği verilecek.

Son 4 yılda toplam 259 genç kadın, "Geleceğin Kadın Liderleri Projesi" kapsamında sertifika aldı. Katılımcılar, KAGİDER gönüllüleri ve eğitmenlerinden oluşan danışman kadrosuyla kendilerine özel oluşturulan online platform üzerinden fikir alışverişine devam ediyor. Platformda genç kadınlar kendilerinden önceki ve sonraki dönem sertifika sahipleri ile doğrudan iletişime geçerek iş fırsatları ya da profesyonel hayatlarına dair danışmak istedikleri herhangi bir konuda platformun tüm üyeleriyle etkileşimde bulunabiliyor.

Projeye dahil olmak isteyen genç kadınlar, 1 Ağustos'a kadar "www.geleceginkadinliderleri.org" adresindeki formu doldurarak başvurularını yapabilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title