Haberler

Gediz Havzası Nehir Havza Yönetim Planı Toplantısı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Gediz Nehri'nde yapılan ölçümlerde, insan genetiğini etkileyebilecek kimyasallara rastlandığını belirterek, "Az miktarda rastlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Gediz Nehri'nde yapılan ölçümlerde, insan genetiğini etkileyebilecek kimyasallara rastlandığını belirterek, "Az miktarda rastlandı. Biz emniyetli tarafta kalmak için bunu kontrol altına alıyoruz. Kısa vadede insanı etkileyen bir şey değil." dedi.

Gediz Havzası Nehir Havza Yönetim Planı'nın hazırlanmasını amaçlayan projenin Saruhan Otel'deki toplantısında konuşan Kınacı, Gediz Nehri'ndeki su kalitesinin zaman zaman değiştiğini, 4. sınıf su kalitesi bile olabildiğini bildirdi.

Kınacı, kirliliğin kirletici parametreye göre değiştiğini dile getirerek, "Tarımsal koruma ilaçları, sanayi atıkları, madencilikten kaynaklı atıklar, evsel atıklar var. Bunları kontrol altına almak mümkün. Şu anki yatırımlarla evsel atık sular, kontrol altına alınıyor. Bu konuda önemli gelişmeler kaydedildi. Büyük yerleşimlerimizin bir kısmında önemli miktarda atıksu arıtma tesisi inşa edildi ve işletmeye girdi. Turgutlu ve Manisa'da inşaatlar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa Sanayi Bölgesi'nden gelen kirliliğin de oldukça fazla olduğuna dikkati çeken Kınacı, şöyle konuştu:

"Her ne kadar atıksu arıtma tesisleri varsa da bu suyun iyi kalitede akmasını sağlamıyor. Onun için orada birtakım ilave önlemler alınması gerekiyor. Belki sanayi tesislerinin o bölgeden taşınması gündeme gelecek. Gediz Nehri'nde yapılan ölçümlerde insan genetiğini etkileyebilecek kimyasallara rastladık. Az miktarda rastlandı. Biz emniyetli tarafta kalmak için bunu kontrol altına alıyoruz. Kısa vadede insanı etkileyen bir şey değil. Ama uzun vadede mutlaka kontrol altına alınması gerekiyor."

-Online izleme

Online izleme istasyonları ile sudaki sıcaklık, tuzluluk, toprak, organik karbon, çözülmüş oksijen seviyesi gibi kirlilik etkenlerini ve maddeleri görmelerinin mümkün olduğunu, Gediz'de de 7 nokta ile bunu yapacaklarını bildiren Kınacı, şunları kaydetti:

"İstenen seviye birinci aşamada sulama suyu kalitesini sağlamak ve ikinci aşamada ise içme suyu kalitesini artırmaktır. 2020'ye kadar sulama suyu kalitesini yaklaşık 300 parametre için sağlamak istiyoruz. Sonrasında ise suyun kalitesini zaman içinde artırarak 1. sınıf içme suyu kalitesine çıkarmayı hedefliyoruz ancak 1. sınıf içme suyu kalitesi 2027'den önce olmaz."

Kaynak: AA / Güncel

Havza Gediz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title