Haberler

Gediz'de Şampiyonluk Kutlaması Pahalıya Mal Oldu

Güncelleme:

Gediz'de, Süper Lig şampiyonluk kutlaması için düzenledikleri konvoyda korna ve müzik çalan 172 taraftara 77'şer lira para cezası kesildi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Süper Lig şampiyonluk kutlaması için düzenledikleri konvoyda korna ve müzik çalan 172 taraftara 77'şer lira para cezası kesildi.

Geçtiğimiz 5 Mayıs 2013 Pazar günü, Galatasaray'ın Sivasspor'u 4-2 yenerek Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmesi üzerine Gediz'deki Galatasaray taraftarları konvoy düzenlemişti. Konvoyun Atatürk Caddesi ile Saygılar Caddesi'nin kesiştiği noktada denetleme yapan trafik polisi, korna ve müzik çalarak kamunun rahat ve huzurunu bozdukları gerekçesiyle 172 kişiye 77'şer lira para cezası kesti.

Kesilen cezaları hak etmediklerini belirten Galatasaray taraftarları, Fenerbahçe taraftarlarıyla birlikte Atatürk Parkı'ndaki çay bahçesinde tepkilerini dile getirdiler. Gediz Galatasaray Derneği Başkanı Cengiz Özçelik, dernek yöneticileri Ahmet Karaboğaz, Hilmi Akçapınar, Önder Kıcıroğlu ve 40'a yakın Galatasaray Derneği üyesi ve Fenerbahçelinin bulunduğu toplantıda, kesilen cezaları hak etmediklerini ve konunun yetkililerce olumlu yönde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Özçelik şöyle konuştu:

"Yılda bir defa olan bir olay bu. Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti, Gediz de tabii ki sevindi. Sevindi ama sevinmez oldu yani. Çünkü, duyduğumuza göre 172 tane arkadaşımız ceza yedi. Yani bu Türkiye'de sevinmek de artık parayla olmaya başladı. Böyle olaylar olmasını istemiyoruz. Gerçek suçlu vardır mutlaka cezası verilsin, ama sıradan herkese olmaz yani. Yanlış bir durum, yanlış bir tutum. Sayın büyüklerimize buradan sesleniyoruz. Lütfen bunlar değerlendirilsin. Burada gösterdiğimiz konvoyda olan arkadaşların cezaları. Yani bunlar ele avuca sığmayan lüzumsuz şeyler. Hiç olmazsa milletin sevinmesine destek olun, yılda bir gün olsun sevinsin."

Gediz Galatasaray Derneği yöneticilerinden Ahmet Karaboğaz da, yetkili mercilerin caddeyi kapatmasına teşekkür ederek, "Orada elini kamera alıp da bütün araçları çekip, sonra ertesi gün oturup da istisnasız her arabanın plakasına ceza yazılması üzüntü verici bir şey. Biz yasalara aykırı bir davranışta bulunmak istemiyoruz, yapmıyoruz da. Bizim taşkınlık yapmadan eğlence özgürlüğümüz, gezmemiz, dolaşmamız engelleniyor. Bu olay sadece Gediz'de değil, Türkiye'nin 81 ilinde, ilçesinde her yerde olan bir şey. Nerede yazılmış bu kadar ceza. Böyle bir şey olmaz. Bizim bu toplantıdaki amacımız öncelikle bu kesilen cezalara bir tepki, arkasından da dostluk ve arkadaşlık gösterisi yapmak. Aldığımız duyumlara istinaden böyle bir şeye izin verilmeyeceği söylenildi. Böyle bir şey yaparsanız mahalli takımların eğlencelerine konvoylarına katılamayacağı söylendi. Burası Türkiye Cumhuriyeti, burası cumhuriyet. Burada bizim basın özgürlüğümüz, eğlence özgürlüğümüz var. Bunu kimse engelleyemez. Biz bunu dile getirmek istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri kendi aralarında değerlendirmelerde bulundular. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Kütahya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title