Haberler

Geçmişle Gelecek Arasında Köprü Kurdular

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir okulda hayata geçirilen "Geçmişimizi yaşatıyoruz" projesi kapsamında öğrenciler, atalarının kullandığı malzemelerden oluşan müze kurdu Kahta Kaymakamı Esen: "Toplanan tarihi alet ve gereçler, geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor"

İSMAİL KAYA - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir okulda hayata geçirilen "Geçmişimizi yaşatıyoruz" projesi kapsamında öğrenciler, atalarının kullandığı çoğunluğu tarım aletlerinden oluşan müze kurdu.

Damlacık İlköğretim Okulunda hayata geçirilen proje çerçevesinde öğrenciler, geçmişte tarım, ticaret gibi birçok alanda kullanılan malzemeleri oluşturulan müzede sergiliyor. Çevre köylerden katılanlarla beraber 443 öğrencinin evlerinden getirdikleri malzemelerden oluşturulan müzede sergilenen eserlerle gelecek nesil bilgilendiriliyor.

Kahta Kaymakamı Metin Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin hem öğrenciler hem de gelecek nesil için önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Proje sayesinde geçmişi gelecek nesillere anlatma imkanı bulacaklarını ifade eden Esen, "Proje, kültürümüzün ve hayatımızın vazgeçilmez unsurlarını, belki de bu aletleri uzun süre kullanan insanları anlamak açısından vesile olur " dedi.

Projenin okul yöneticileri, öğrenciler ve velilerin desteğiyle zenginleştiğine işaret eden Esen, "Toplanan tarihi alet ve gereçler, geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor" diye konuştu,

Köy köy gezerek malzeme topladılar

Okul  müdürü Mehmet Ali Çetin de Damlacık köyü ve çevre köylerde geçmişte başta tarım olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılan ve ortalığa atılan malzemeleri değerlendirmek üzere projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Köyleri tek tek dolaşarak projenin önemini anlattıklarını ifade eden Çetin, velilerden projeye destek sözü aldıklarını kaydetti.

Öğrencilerle yaklaşık bir yıl boyunca çevredeki köyleri gezerek malzemeleri topladıklarını vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

"Köylerden topladığımız geçmişte dedelerimizin, atalarımızın kullandığı tarım aletlerinin özelliklerini ve ne işe yaradıklarını öğrencilerimize anlattık. Böylelikle atalarımızın ne tür zor şartlar altında çalıştıklarını öğrencilerimize göstererek, mirasımıza sahip çıktık. Projeyle çocukların yaşam ve öğrenme deneyimlerini sınıfa ve okula aktarıyoruz. Bireysel olarak öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerinin keşfedilip geliştirilmesi ve yönlendirilmesini sağlıyoruz. Yani 'geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez' atasözünü hayata geçiriyoruz." - Adıyaman

Kaynak: AA / Güncel

Ali Çetin Adıyaman Kahta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title