Haberler

Geçici İstihdam Dünya Genelinde İlgi Görüyor

Güncelleme:

Page Personnel 13.000 'den fazla işveren ve profesyonelle dünya genelinde geçici istihdamı araştırdı

Dünya genelinde işe alım ve danışmanlık kuruluşu PageGroup bünyesinde yer alan Page Personnel, "Global Geçici Çalışan Araştırması" gerçekleştirdi. 17 ülkede gerçekleştirilen bu çalışma, geçici istihdam ve geçici yönetimin dünya genelinde nasıl göründüğüne dair ilginç bulgular ortaya koyuyor. Uzman işe alım danışmanlığı Page Personnel tarafından yapılan anket-tabanlı araştırma, 13.000 den fazla işveren ve profesyonelin (çalışanların) görüşlerine dayanıyor.

Bu araştırmadan dünya genelinde ortaya çıkan önemli bulgular şöyle:

Genel olarak, geçici sözleşme ile çalışanların %23'e yakınına (1/4) sözleşme süreleri bitiminde kalıcı bir sözleşme ile karşılaşıyor.
İşverenlerin yaklaşık %76 sı (3/4) uzun vadeli pozisyonlar için potansiyel adayların belirlenmesinin bir yolu olarak geçici atamaları kullanıyor.
Geçici görevle çalışan profesyonellerin %84' ü (4/5) genellikle çalıştıkları şirketin ayrılmaz bir parçası gibi hissettiklerini belirtiyor.
Bağımsız olarak analiz bulgular "Küresel Görüşler - Geçici İstihdam ve Geçici Yönetimi İzlenmede Dünya Görüşleri Nasıldır" isimli 30 sayfalık kapsamlı bir raporla sunuldu.

PageGroup Türkiye Genel Müdürü Hugo Campo böyle bir çalışmanın hazırlanmasının nedenini şöyle açıklıyor:
"Büyük bir ekonomik ve sosyal değişim nedeniyle işgücü piyasaları da küresel olarak sürekli bir değişim içindedir. Bu çalışmada geçici çalışanları ve yöneticileri işe alan dünya genelindeki müşterilerimizin yardımıyla, bu alandaki ulusal ve bölgesel özellikleri ortaya çıkarmak istedik. Ayrıca işverenlerin kısa vadeli işe alım ve yerleştirmelerinin değeri ve geçici görevlerle çalışan profesyonellerin motivasyonları gibi önemli konuları araştırmayı hedefledik." Bu çalışma aynı zamanda gelecekteki geçici istihdamın gelişimi için güncel trendler ve göstergeleri göz önüne serdiğini belirten PageGroup Türkiye Genel Müdürü Hugo Campo: "Ankete katılımın olduğu hemen her yerde, ekonominin hemen hemen tüm sektörlerinde geçici istihdamın yaygın olarak kullanımının ortaya çıkması ve yönetimin yüksek seviyelerinde de daha yaygınlaşma yolunda tırmanışa geçmesi cesaret verici bir tutum olarak gözlenmektedir." dedi.

Page Personnel "Global Insight" Çalışması Hakkında:

Page Personnel, bu çalışmayı, Avrupa, İngiltere, Latin Amerika, Kuzey Amerika ve Avustralya'da geçici işveren pazarının temsil edildiği 17 farklı ülkede gerçekleştirmiştir.11.244 profesyonel ve 2.054 işveren, araştırma şirketi TNS Infratest tarafından bağımsız olarak analiz edilmiştir.

Page Personnel Hakkında: Page Personnel, sürekli ve geçici ise alım alanında lider şirketlerdendir. PageGroup bünyesinde yer alır.

Page Personnel'in Bölümleri:

Page Personnel İdari İşler & Ofis Yönetimi Bölümü: Page Personnel Türkiye 2012'nin son çeyreğinde hizmet vermeye başladığı Yönetici ve Sekreter bölümü ile bu alanda bağımsız bir şirket olarak hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek danışmanlık şirketidir. Şirket, Yönetici Asistanları, Kişisel Asistan, Departman sekreteri, özel kalem gibi pozisyonlarda ihtisaslaşmış danışmanları ile eleman seçme ve yerleştirme hizmeti veriyor. İşletmelerin gitgide daha globalleştiği günümüzde, şirketlerin düzgün imajlı, iletişim becerileri kuvvetli kalifiye eleman ihtiyacı da büyüyor. Yönetici Asistanlığı algısı, çok uluslu şirketlerde görev alan yabancı yöneticilerine paralel olarak değişim gösteriyor. Yabancı yönetici ile çalışacak yönetici asistanı için ilk şart akıcı bir İngilizce'ye sahip olması ve aynı zamanda bir iş asistanı gibi hareket edebilmesidir.

Page Personnel Finans Bölümü: Page Personnel Türkiye, Finans alanında 2013 yılının ikinci çeyreğinden itibaren, orta yönetimde üst muhasebe ve finans pozisyonları için hizmet vermeye başladı. Bu alanda Muhasebe Uzmanları, İç Denetim Uzmanı, Vergi Uzmanı, Raporlama Uzmanı, Mali Analist ve Mali Kontrol pozisyonlarına yerleştirme yapılmaktadır. Çok uluslu şirketler için İngilizce bilen muhasebeciler / finans çalışanları şirketlerin çoğu için ortak bir ihtiyaçtır. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları bilgisi, yerel vergi ve muhasebe mevzuatı konusunda iyi bir bilgi ile gerekli olduğundan beri Muhasebe ve finans profilleri için gereksinimler de artmaktadır.

Page Personnel Satış, Alış ve Lojistik Yönetimi: ticari destek, tedarik ve satın alma, endüstriyel veya tüketici hizmetler için ürün tedarik ile ilişkili profesyonellerin geçici ve kalıcı işe alımı konusunda uzmandır. Hizmet yelpazesi, sipariş alımından, lojistik, ulaşım ve gümrük işlemleri dahil günlük iletişim içinde, müşterinin her aşamada görüşlerinin alındığı, çözüm odaklı interaktif profesyonel tüm faaliyetleri kapsar. Sürekli, geçici ve ara roller dışında; Müşteri Hizmetleri, Satış Destek, Satış Analizi, Alış ve Tedarik, İthalat / İhracat, Lojistik alanlarında eleman seçme ve yerleştirme hizmeti verir.

Page Personnel İK: kariyerin başlangıcında olan ya da yeni bir iş için yeni bir fırsat arayanlara hizmet verir . Uzmanlaştığı iş alanlardan bazıları; İK yöneticileri ve yardımcı ekip elemanları, danışmanları, bordro yöneticileri, eğitim yöneticileri, danışmanları, organizasyonel geliştirme yardımcıları, iş destek elemanlarıdır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hugo Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title