Haberler

Gebzeli Bayan Meclis Üyeleri Kadın Politikacılar Platformunda

Güncelleme:

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Antalya'da düzenlenen Kadın Yerel Politikacılar Platformu'nda Gebze üç bayan belediye meclis üyesi ile temsil edildi.

Antalya'da iki gün süren ve Türkiye'de kadın yerel politikacıların durumu ve kadın erkek fırsat eşitliğinin siyasette de etkin bir şekilde uygulanabilmesi için önerilen görüşlerin tartışıldığı toplantıya Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran ve AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı ve Gebze Belediye meclis üyesi Oya Tuncel ile Gebze Belediye meclis üyesi Nazmiye Höbek katıldı.

435 SEÇİLMİŞ KADIN POLİTİKACI KATILDI

Antalya Kremlin Otel'de düzenlenen ve Türkiye genelinde toplam 435 kadın belediye başkanı, başkan yardımcısı ve belediye meclis üyesinin katıldığı platformda siyasette seçilmiş kadın sayısını artırmak için sunulan öneriler gündeme geldi. Siyasette kadın erkek fırsat eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarının da tartışıldığı toplantıda söz alan bayan yerel politikacılar, kadın olarak karşı karşıya kaldıkları sıkıntılarla ilgili deneyimlerini paylaştı.

12 YILDIZLI KENT GEBZE GÜNDEMDE

Toplantıda söz alan Antalya Muratpaşa Belediye meclisi üyesi ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Milli Heyet Başkanı Gaye Doğanoğlu, insan hakları ve yerel demokrasiye katkılarından dolayı bu yıl Gaziantep, Muğla, Gebze ve Lüleburgaz'ın 12 yıldızlı kent ödülü aldığını belirterek, 12 yıldızlı belediyelerin ödüllerini 20-22 Mart tarihlerinde alacağını söyledi. Gebze Belediyesi'nin bayan başkan yardımcısı Nilay Ayran ve meclis üyeleri Oya Tuncel ile Nazmiye Höbek'i kürsüye davet eden Gaye Doğanoğlu, üç bayan meclis üyesini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nilay Ayran Türkiye Antalya Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title