Haberler

Gebze'nin En İyi Fotoğrafları Seçildi

Güncelleme:

Gebze Belediyesi'nin düzenlediği 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nin jüri sonuçları belli oldu.

Fotoğraflarla Değişen Gebze adlı yarışmada birinciliği İsimsiz adlı eseriyle İstanbul'dan Emre Soytürk kazandı.

Yarışmada ikinciliğe Sakarya'dan İsmail Okur'un Kapı adlı eseri, üçüncülüğe ise Kocaeli'den katılan Arzu İbranoğlu'nun Gebze'de Gün Doğarken isimli fotoğrafı layık görüldü.

679 ESER KATILDI

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoğraflarla Değişen Gebze 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserlerle sergilemede yer alacak fotoğraflar seçici kurul toplantısında belirlendi. Gebze Belediyesi Encümen Salonu'nda bir araya gelen seçici kurulu üyeleri toplam 679 eseri değerlendirmeye tabi tuttu. KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Fotoğraf Sanatçısı-Yazar Merih Akoğul, KASK Başkanı Cengizhan Günesen, Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Osman Nuri Çiriş ve Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kisbet'ten oluşan jüri üyelerine TFSF temsilcisi Serdar Akyay eşlik etti.

JÜRİ BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI SEÇMEKTE ZORLANDI

Yurdun değişik illerinden yarışmaya katılan 168 fotoğrafçının toplam 679 fotoğrafını büyük bir titizlikle inceleyen jüri heyeti, dereceye giren ve sergilemeye değer eserleri belirlemekte zorlandı. Eleme turları sonucunda finale kalan eserleri belirleyen jüri üyeleri, finalde gizli oylama yaparak sıralamayı gerçekleştirdi. Fotoğraflarla Değişen Gebze adlı yarışmada birinciliği İsimsiz adlı eseriyle İstanbul'dan Emre Soytürk kazandı. Yarışmada ikinciliğe Sakarya'dan İsmail Okur'un Kapı adlı eseri, üçüncülüğe ise Kocaeli'den katılan Arzu İbranoğlu'nun Gebze'de Gün Doğarken isimli fotoğrafı layık görüldü.

ÖZEL ÖDÜL VE MANSİYONLAR

Seçici kurul değerlendirme toplantısında Gebze Belediyesi Özel Ödülü'nü Kar ve Gebze isimli eseri ile İstanbul'dan Cüneyt Çelik, Jüri Özel Ödülü'nü ise 412933-1 Rümuzlu eseri ile Ali Fuat Altın kazandı. Mansiyon ödüllerinin sahibi ise "Pencere" ve "Kubbeler" isimli iki eseriyle Kocaeli'den Sare Kural ve 302166-2 rümuzlu eseriyle Aydın'dan Funda Bekiz oldu. Seçici kurul 32 eseri de sergilemeye layık buldu.

SERGİLEME VE ÖDÜL TÖRENİ

Gebze Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın sergileme ve ödül töreni 25 Ocak 2013 Cuma günü saat 14.00'te Gebze Center'da yapılacak. Yarışmada birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye 1000 TL, mansiyon ve özel ödüllere ise 500 TL para ödülü verilecek.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödül kazanan ve sergilemeye layık görülen eserler ile sahipleri şöyle:

ÖDÜLLER:

Ad soyad Şehir

Birinci : Emre SOYTÜRK İstanbul

İkinci : İsmail OKUR Sakarya

Üçüncü : Arzu İBRANOĞLU Kocaeli

Mansiyon : Sare KURAL Kocaeli

Mansiyon : Funda BEKİZ Aydın

Mansiyon : Sare KURAL Kocaeli

Jüri Ö.Ö. : Ali Fuat ALTIN Kocaeli

Gebze Bel. Ö.Ö. : Cüneyt ÇELİK İstanbul

Sergileme

Ad soyad Fot.No Şehir

Nilüfer DEMİR 5 Kocaeli

Utku TEMEL 2 Kocaeli

Mina BAL KÖYÖNÜ 1 Kocaeli

Ali Fuat ALTIN 2,5 Kocaeli

Ali SAK 1,2,4,5 Aydın

Tuna ÖZATA 1,3 Sakarya

Yeşim SAVAŞ 4 Kocaeli

Hatice EKİZ 2,4 Sakarya

Cüneyt ÇELİK 1 İstanbul

Funda BEKİZ 1 Aydın

Hüsna ALTIN 2 Kocaeli

Doğan ŞAHİN 2 İstanbul

Leyla EMEKTAR 1,4,5 Kocaeli

Seda CANKURT 1,4 Balıkesir

Fahri YILMAZ 3 Kocaeli

Kenan TAŞPINAR 3 İstanbul

Sebahattin ÖZVEREN 5 İstanbul

Mürsel YAĞCIOĞLU 3 İstanbul

Murat İBRANOĞLU 1 Kocaeli

Adnan TEYMUR 4 Kocaeli

Fatih Kürşat NEGÜZEL 4 Kocaeli

Aksel ÖZDEMİR 1 Kocaeli

Büşra DAL 1 Kocaeli

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title